Sunday, December 30, 2007

The bitter end

Idag ska man hålla sig från allmänheten. Det är nu folk man känner vänligen avslutar samtalen med det groteska Gott slut! Det är lika obehagligt som i kyrkan när bönen lyder ...därifrån igenkommande till att döma levande och döda... Jag ryser, andligen i alla fall, vid båda tillfällena.

Alla gräsliga tillbakablickar på det gångna året ger mig ångest - jag avskyr dväljandet i och babblandet om det man ändå inte kan göra något åt. Därmed inte sagt att man inte ska lära sig något av det som skett, men det maniska bakåtblickandet, i stort och smått, utan reflexion - nej tack!

Hur ska man nu handskas med detta? Se framåt säger jag! Man befinner sig där man är och hoppas/arbetar på att det ska bli bra framöver.

Thursday, December 27, 2007

Absolut slöhet

Mitt i natten sitter jag och betalar mina räkningar och röker cigarill, efter att ha tittat på tre (!) avsnitt på raken av Sex and the city. Känns som om jag borde synda utav bara den för att uppnå balans gentemot de senaste två månadernas arbete. Har lyckats läsa någon enstaka sida på kvällarna, innan sömnen bedövat mig fullständigt.

Upp på morgonen som en zombie och iväg till jobbet - kolla att väskan, fiolen, saxofonen, gympakläderna, skridskorna, matsäcken, luciakläderna, genomläst rapport för ändring, utvecklingssamtalsunderlag skrivna till rätt elever och allt annat man ska ha med, i rätt kombination just den dagen i december, till sig själv och sonen, är med. Ja, jag vet att jag inte är ensam om detta, men i mitt liv är jag ensam om det, så det är det enda jag orkar med då.

Idag har jag inte klivit ur nattkläderna för annat än ett långt bad med en bok. Har läst, tittat på tv, Greven av Monte Cristo t ex, och löst korsord och soduko (jag bara inte orkar lära mig hur det stavas).

Efter en skön julafton hos Samuels farmor och därefter sång i midnattsmässan, då Samuel var med och sjöng på körläktaren - duktiga unge! - har jag inte gjort något vettigt. Jo, läst litet ur Hemlige kocken, som jag nog kommer att skriva om när den är utläst. Jag och Samuel alternerar läsning - han är helt förskräckt över vad som finns i vår mat, så han kan tydligen inte låta bli den.

Efter misslyckad chokladtryffeltillverkning dagen före julafton och på julaftons morgon, ser köket ut som ett slagfält, trots att städaren var här ett par dagar innan. Åtgärdas i morgon. Tryffeln ser ut som mina köttbullar, dvs som kattskit. Suck. Tur att jag kan mycket annat.

Månntro jag ska kliva ur nattkläderna i morgon och prova en promenad? Eller, kanske inte...

Tuesday, December 04, 2007

Arla morgonberöm

"Du är en milstolpe i vår släkt för du är så modern och så är du en bra mamma, du är sträng med strikta regler - det är bra! Du är inte bara lärare, du försöker förändra skolan också!"

Allt detta beröm fick jag av min son på väg till skolan för en kvart sedan - inte illa! Att han har uppfattat att jag som skolobservatör försöker förändra, det tycker jag är skarpt när man är nio år. Lade för övrigt sista handen vid senaste rapporten i natt och skickade iväg den.

Jag gav också Samuel mycket beröm igår kväll, då han spelade först saxofon och sedan fiol - tränade in ny låt på båda instrumenten och gav sig inte. Spelade och tog om, gång efter annan, tills vi båda märkte att han kunde låtarna. Arbetssegrar är inte att förakta - det är så de verkligt duktiga kommit dit de är! Samuel är helt bestämd på att han vill starta ett jazzband när han blir äldre.

Härligt med människor som vet vad de vill!!