Sunday, October 26, 2008

Grått och inte röttSå här är det inte nu, snarare...
...så här. Ute och i själen.

Thursday, October 16, 2008

Golvet fullt av röv

Lyssnade på musikklassernas konsert i kyrkan - jättefint, förstås!! Hade inte ätit middag innan så jag var rätt hungrig när konserten var slut. Svängde in vid en litet thailändskt gatukök och steg in. Beställde mat för att ta med hem och medan jag väntade pratade jag med personalen - jag var den enda patienten (sic!). Jag tittade på golvet som var skräpigt alldeles vid dörren och ända fram till disken där jag stod.
"Oj, vad det har blåst in!" sa jag.
Damen på andra sidan disken tittade leende på mig och sa:
"Det kommer in så mycket röv!"
Jag skrattade.
"Nee-ej, inte röv" och pekade på min bak. Damen skrattade gott:
"Nej, inte röv! Löv!" Och sedan skrattade vi båda åt röven/löven på golvet.

Väl hemma blandade jag hälften av riset med hälften av woken, det såg såå gott ut och luktade ljuvligt. Satte mig i soffan för att se Heroes och äta gott. En sista knyck för att sitta bekvämt skickade skålen från brickan upp och ner över den cremefärgade ullmattan. Under flygturen spreds innehållet i en fin båge över mattan.

Nej, jag varken grät eller svor, bara bet ihop och plockade det som gick att få upp. Hämtade nytt i köket och hoppade över geggan på mattan.

Golvet är fullt av röv. Och jag ska gå och lägga mig. Så det så.

Depp.

Tuesday, October 14, 2008

Kollar läget igen

Vanvördigt uttryckt, rubriken alltså. Jag är ute på skolobservation igen.

Man kan ju undra hur lärare, fortfarande, kan stå och mala och inte involvera eleverna ett dugg i planering eller genomgångar. Framför allt involveras inte år 7-9, som har så härligt kloka elever, stora, intresserade och älskar att diskutera. Om lärarna vore 70+ kanske-kanske jag skulle förstå det, men under 30... Kom inte och säg att unga lärare har fräscha idéer. Somliga ja, men de flesta tycks göra det de själva blev utsatta för i skolan. Suck.

Dessutom undrar man - ehh, jag - hur en lärare på runt 30 kan fråga elever vad de använt för källor till sitt arbete och sedan godkänna svaret Google. Det är ju som att svara att man som källa använt biblioteket. Aaah, jag steppade ut ur det klassrummet med fasa i blick.

Sitter i "min egen" skolas bibliotek och skriver medan Microsoft Office 2007 laddas in i min laptop. Jag gillar 2007:an. Roliga features och lättarbetat.

Woops! Nu är installeringen klar! Hem och laga middag till unge herrn, som är på saxofonlektion.