Saturday, May 29, 2010

Nya tider - nytt liv


Idag blev det klart med vår hundvalp, en dvärgschnauzertik, som vi ska hämta samma dag jag går på sommarledighet. Vi pratade med en mycket klok uppfödare, som vi lärde oss mycket av redan vid detta första samtal, Samuel och jag. Hon har båda fötterna på jorden, vilket känns tryggt och bra!

Här kan man se vår lilla Sokka, med röd tråd kring halsen. New Era's Limestone heter underverket, men nu skulle uppfödaren kalla henne Sokka, som hon ska heta hos oss. 15 veckor gammal är hon. Det passar bra att hon fått vara hos sin mamma länge och att uppfödaren lärt henne en del grundläggande saker eftersom vi är nybörjare. 18 veckor är hon när vi hämtar henne.


Samuel är mycket lugnare än jag. Jag är alldeles pirrig och tycker det känns overkligt och spännande.

Visst är hon fin, Sokka?!

Saturday, May 22, 2010

På väg

...till vårkonserten. Ny skjorta, busigt hår. Stolt mamma. Samuel fortfarande 11 år, 165 cm lång. Varm majkväll mitt i livets brus. Kommer man ihåg en sådan kväll om många år?

Saturday, May 15, 2010

Frukost

Suck. Skrev ett långt inlägg om alla fåglar och deras göranden och låtanden framför och runt mig, liksom mården, eh, rättning - minken jag såg igår och resultatet av dess härjningar... Mycket spännande hinner hända i naturen på en timme. Lyckades bli av med allt.
Frukost i solen, i nattskjortan, med motorbåtarna passerande, som vore de jagade av hin håle. De härligt mjuksjungande gudingarna har förkräckt flaxat sina tunga kroppar härifrån tillsammans med de ådor som fått offra sina ägg åt mården. Rättning i efterhand - minken.

Nu lägger jag mig i solen och läser Jeanette Wintersons "Lighthousekeeping".

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, May 14, 2010

Gårdagens dimväder

Grått, tyst och mycket vackert. Alldeles ensam ute - läser, sover och njuter. Ordentligt mörkrädd är jag, men det gick bra i går kväll.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, May 12, 2010

Morgon

Klockan 9 tassade jag barfota ut.Småfåglarna kvittrade, nix, jag kan inte precisera - de lät små. Skäggdoppingen flöt runt med överlägsen min och svanparet visade hur par förväntas glänsa med sin tvåsamhet en solig vårmorgon i maj.Ådorna tryckte tyst i sina bon. De coola gudingarna, som vräker sig i storgrupp på fjärden när kvällen kommer, syns fortfarande inte till. De ligger väl hemma med baksmälla.Gudingarna är de små prickarna på bilden jag tog strax efter solnedgångstime igår. Har de fest?

Naturmänskan har talat.

Postat från min iPhone!

Här har Samuel skrivit i sin blogg.
http://ettlivfylltavsaker.blogspot.com/2010/05/ledighet.html

Tuesday, May 11, 2010

Lantlig njutning

Ute i skärgården, bara Samuel och jag. Samuel har gjort köttbullar med kapris i.


I morgon bitti sover vi länge, äter frukost i nattskjortan på trappan eller på en av bryggorna.


Monday, May 10, 2010

Badrumsomvandling

Så här ser det ut just nu, och luktar ur avloppet gör det något alldeles hemskt! Ser ut som om jag tagit en svartvit bild - men det är färg. Det syns ju! Svart, vitt, grått...


Idag har Samuel och jag hämtat drygt 300 kilo kakel och klinker - det gick riktigt bra att bära (till och från bilen). Därmed sparade jag nästan 700 kronor.

Väggarna blir vita, kaklet är 10x20 cm. Här nedan syns det som ska bli golvet. Hade bestämt mig för glasmosaik, men det var så lång leveranstid så jag vallade om på mindre än 4 minuter. På den tiden hade jag hittat det här fina, blågröna. Och nu först, när jag kom hem, såg jag att det nästan är som en stjärnhimmel på de 10x10 cm stora bitarna.


Vitt badkar på vita tassar blir det, så man ser vad som finns under (därav tassarna, inte det vita) - jag har ryst många gånger över det som fanns bakom fasaden på det gamla badkaret. Golvvärme blir skönt för fötterna på morgonen.

Nu gäller det bara att stå ut tills det blir klart. Många detaljer ska avhandlas. Har aldrig gjort något så stort förr, så det är spännande med alla gubbs man ska diskutera praktikaliteter med. Hittills har det flutit på bra.

Samuel och jag rymmer några dagar - vi har fått låna ex-svärmor Åsas fantastiska ö medan hon åker till Österrike med kyrkokören. Om de nu kommer iväg med flyget - askmolnet ligger över delar av centraleuropa.

Ska prova att blogga från min nya iPhone - köpte den för att kunna gå ut på nätet precis när jag vill. Riktigt kul!

Thursday, May 06, 2010

Två temperament

Körkamraten Gunilla och jag ställer ut i Saltsjöbadens församlingshem ett par veckor. Vi är totalt olika i våra uttryck. Gunillas vägg syns här nedan - ordentligt inramade akvareller. Gunilla är en habil akvarellist.

Min vägg nedan, stora gouacher hänger på ett snöre med hjälp av klädnypor. Detta är bar en del av de målningar jag ställer ut.

Några av mina målningar nedan.
Ett par av Gunillas målningar nedan.


Det är fascinerande att se hur olika vi målar! Det känns rikt att det kan vara så olika och allt är ändå är rätt. Vi är båda lika fascinerade.

Sunday, May 02, 2010

Bland mina målningar


Har hur mycket målningar som helst insåg jag när jag började lyfta ut dem ur klädkammarens djup. Detta är en gouache, 84 x 113,5 cm, ganska stor alltså. Har nu lånat ut den till vännen Siri, som föll för den direkt. Sådant är roligt!

Nu är den klar

Senare tillägg, andra bilden: Kunde inte låta bli att ändra ändå - tog bort lite vitt för att strålarna skulle få det lugnare och schumrade vitt vid mötet med marken. Schumra är att måla ganska torrt på torr målning så bara små små duttar av färg fastnar på målningen - bra att kunna om man ska förstärka stänk eller glitter.


...tror jag. Just nu känns det som om jag inte kan tillföra Kung Liljekonvalje mer. Återgick till en mer hjälmliknande form, kankse något mjukare, mer vitt för den silvriga känslan. Mer grönt för en skogigare känsla.

Det vita som är som strålar, eller vatten, kan vara skymningsljuset eller "en virak sakta svävar", även om min föreställning om doftstråk egentligen skulle vara mer subtil.

Nu ska jag bara namna och datera den. Det gör jag när den är helt klar och inget får ändras.

Så återgår jag till det andra som måste vara klart till i morgon: 5 sidor text till Högskolan i Skövde om matematikpedagogoik inom Learning Study, så jag får ut mina 10 poäng; total tömning av badrum, kökets underskåp och stora klädkammaren (har redan tömt det mesta, som står i lådor och högar överallt) inför morgondagens gubbinvasion. Ja, de påbörjar stambyte och renovering då. Madre mia!

Saturday, May 01, 2010

Sista vinterbadet för säsongen

Vännen Kerstin och jag badade ett sista vinterbad idag. Det var bara vi två. Vi satt i stolarna, invirade i våra badlakan efter doppet, tittade ut över vattnet och samtalade om livet. När vi blivit ordentligt avsvalkade gick vi tillbaka in i bastun, hettade upp oss och så i igen. Trevligt sätt att tillbringa en lördagseftermiddagstimme.

Nu är det uppehåll till i början av oktober, då vi börjar vårt vinterbadande igen.