Sunday, September 27, 2009

Läsinfluensan

Wosh, så började jobbet och tiden för renovering blev minimal. Tiden för smitta blev maximal.

Wosh, så fick jag 40 graders feber, visserligen bara feber i 4 dagar och ont överallt, men sedan... Inte orka stå, inte tal om att gå. Ligga i sängen som en död fisk. Tant doktorn ordinerar vila. Jaha, så nu har jag legat platt i två veckor!!! Visserligen har jag lyckats läsa en hel del, men ingenting annat har ju blivit gjort. Kort promenad till kylskåpet, när jag väl ville äta liiite. Sedan viiila. Kort promenad till bokyllan, sedan vila. Löjligt!

Eftersom jag inte planerat läsningen fick det bli det jag, i renoveringsröran, lyckades greppa ur olika högar. Samuel har propsat på att jag ska läsa det han läser nu, vilket jag oftast gör - han har bra smak (ehh, jag tipsar ofta): The lightning thief, The Sea of Monsters och The Titan´s Curse, som handlar om en pojke som, enligt de skolor han blir utkastad från, har ADHD och dyslexi. Det visar sig att att han utan problem kan läsa gammalgrekiska - han är son till en av de tre stora grekiska gudarna, en half-blood. Riktigt spännande böcker! Jag lär mig en del om den grekiska gudavärlden på kuppen. Rick Riordan heter författaren och både Samuel och jag läser dem på engelska förstås. (De finns på svenska också nu.)

Förutom ovanstående tre har jag klämt Helena Henschens Hon älskade, en läsvärd bok både ur allmänbildningssynpunkt och för att historien är fantastisk. Språket är dessutom en fröjd! Har också läst Marie Hermanssons: Svampkungens son, Roslund/Hellströms: Flickan under gatan och är snart klar med Kerstin Ekmans Mordets praktik. Hermansons bok är en ok historia, går fort att läsa, lär inte lämna kvar så mycket i längden, Roslund/Hellströms deckare har ett språk som tilltalar mig. Ibland minutiösa beskrivningar av ställen, syner, dofter. Själva historien är en hyfsad deckare. Tyvärr kunde man rätt snart förstå slutet, men det kanske inte var det som var viktigt i just denna bok.

Kerstin Ekman bok, tja, jag brukar suga i mig hennes språk, de fantastiska beskrivningarna av naturen och människans tankar, men här är det s a s inte hon som skriver, utan en man. Njae. Men jag har en tredjedel kvar och ska diskutera den i min bokcirkel, så det kanske visar något jag missat hittills.

Nu ska jag samla krafter inför morgondagen - då SKA jag gå och jobba! Inte mer influensande nu. Basta!!

12 comments:

Evas blogg said...

Var det svininfluensan du hade? Låter som en elak bacillur. Skönt att du är på benen igen!

Amber said...

Eva: De tar inga prover om man klarar förloppet själv, men de två jag pratat med i sjukvården, inkl min läkare, trodde det var svininfluensan, men sa att det inte hade någon betydelse eftersom jag vanligtvis är frisk.

Jo, det är skönt att vara på benen - om än litet darrigt. :-)

carulmare said...

Oj! Det lät som en riktig pärs!

Härlig historia som Samuel läser, blir faktiskt lite inspirerad... eller också känner jag bara att detta är en berättelse som behövs. Kerstin Ekman brukar jag också tycka om!

Fint att du är på benen igen!

Bloggblad said...

Men huvva! Hoppas inte det smittar... jag sitter och förbereder mig för ett föredrag på torsdag... med sång!

Hoppas du blir frisk fort nu och inte går till jobbet och bara är inbillningsfrisk. Lätt att känna sig bättre hemma i lugn och ro än i full fart!

Eleonora said...

Oj oj vad det läses!
Skönt att du är på bättringsvägen. Fortsätt kreera dig. kramar.

Anna said...
This comment has been removed by the author.
Anna said...

Oj, börjar om, det blev några lite underliga fel i den förra posten :P

Vad lustigt med en Kerstin Ekman som inte är att rekommendera, det har jag inte hört om förr. Inte denna heller dock. Får väl ta och läsa den vid tillfälle och se vad jag tycker, för precis som du skriver brukar jag bara älska hennes böcker annars.

Fast just nu är det fullt upp med "Bågens mästare", del två om Gengish Kahns liv, här hemma och efter det väntar "Hypnotisören" och samtidigt ska jag bli klar med non fictonböckerna "Grunge is Dead" och "The Heroin Diarys" samt givetvis jobba vidare med den bok som jag skriver själv. Vad skönt det ändå är att orden aldrig tar slut.

Även om det nu är bra för läsandet får jag väl också passa på att önska dig ett snart tillfrisknande! Själv brukar jag inte orka läsa alls om jag har feber, möjligtvis en Asterix som jag redan kan, så att jag kan se på bilderna och komma ihåg historien, så du är lyckligt lottad i oturen.

Bloggblad said...

Du har väl frisknat till nu?

Eleonora said...

Vart har du tagit vägen? Ser dig aldrig ute - kan det vara dags för observation i skolorna igen? Men det lyser i dina fönster, så nog lever du i alla fall. Är det renoveringens avslutning kanske? Hoppas allt är bra, hade tänkt föreslå museébesök ..... Sköt om dig och hör av dig! Kramisar

Eleonora said...

Nämen snälla nån´ - du är väl inte sjuk fortfarande????
Jag har just sett sonen i TV ang. Childhood event på Bervaldhallen.

Hör av dig på ett eller annat sätt. Kramis

Eleonora said...

Trevlig Advent önskar Eleonora.

Amber said...

Tack för alla era kommentarer! Det är inget större fel på mig (vad jag vet), jag är bara så otroligt upptagen. När jag inte är upptgen läser jag eller sover för att jag är så otroligt trött av farten jag håller.

Vilken dag som helst ska jag lugna ner mig. :-/