Thursday, April 21, 2011

Vårens glädjeämnen

Morgonpromenaderna med Sokka ger mig tillfälle att utforska vårens framfart i det lilla. Under buskarna i Neglingeparken hittade jag ljus scilla, som doftade gott.


Plockade en liten bukett och ställde i matrumsfönstret. Dessa små buketter, av det som just för perioden växer ute, är en otrolig glädje. Och doftar blommorna ställer jag gärna en bukett bredvid sängen också, så jag kan både somna och vakna till doften. Det är sådant jag kallar livskvalitet.


Jag vet att den stackars linden blir vacker sedan, men nu... Som en köttklubba. Icke tycka om.

Till våren hör att skaffa vårskor till växande barn. Samuel har noggrant, på nätet, valt sina röd-vit-svarta skor. Det svarta är mocka och det röda är tyg. Nu råkade han ha på sig svarta jeans och sin Che Guevara-ripoff med, ja, ni ser ju texten, på sig, så det blev bara samma färger som skorna. Nöjd och mycket glad son!


Riktigt snygga! Håller med Samuel om det. Kan tyvärr inte ärva dem, eftersom de är alldeles för stora för mig.

Till vårens glädjeämnen hör förstås också den mycket morgontidiga fågelsången och kvällsdofterna - de jordiga, aningen syrliga dofterna. Det finns verkligen mycket att glädjas åt!

7 comments:

Tankevågor said...

Tycker träden ser hemska ut när de klipps så där men det är väl enligt konstens alla regler antar jag.

Snygga är däremot Samuels skor. Ja hela outfiten är ju snygg! :-)

Amber said...

Tankevågor: Ja, det är sorgligt när en hel rad träd ser ut så - elände.

Jag är så glad att Samuel bryr sig om vad han har på sig - litet besvärligt ibland, men hellre det än att han inte bryr sig.

Elisabet. said...

Just såna små buketter är de allra, allra vackraste tycker jag. Och när jag bodde i Ystad ställde jag timjan och basilika och lavendel vid sängen .., och låtsades att det var en trädgård ,-)

carulmare said...

Härliga bilder, särskilt den med scillorna i vasen... jag är bara så svag för spelet mellan ljus och skugga!

Och Samuels tröja är bara så coool! Nils Dacke! :)

Bloggblad said...

Stilig kille i snygga kläder!

Amber said...

Elisabet: Bra idé med den lilla trädgården! Undrar om det är det norrländska i oss som gör att vi tycker om de små buketterna? :)

Carulmare: Ja, spelet mellan ljus och skugga är oerhört spännande och kan skapa många dimensioner. Du är ju väldigt duktig på att utnyttja det i dina bilder!

Bloggblad: Jo. Man är ju litet stolt! :)

Anonymous said...

Vilka vackra scilla- ljusa med en liten rand i, trodde att de var mer helblå // Ellinor