Saturday, April 12, 2008

Vår trötthet eller vårtrötthet?

Är sååå trött! Varför? Har sovit bra, inget särskilt på jobbet, eleverna är snälla och arbetar mestadels bra - ja, de är 12-13 år och hormonerna rasar, så humöret är lite ojämnt, men det är inget jag störs av. Hemma faller jag i gråt för minsta lilla och tänker på olyckliga ögon hos människor jag möter. Ögonen liksom förföljer mig.

Blir förvånad när människor jag pratar med är snälla - som idag när jag kört Samuel till hans pappa och efteråt vandrade runt i deras bostadsområde... Jag mötte en klasskamrat till Samuel, hon ville prata, alltid lika glad när hon ser mig. Jag har storasyster i min klass och familjen hoppas att jag ska få fler av deras barn i skolan - de är många i den stora muslimska familjen. Mamman stod i tvättstugan och vinkade glatt åt mig, gick till fönstret, öppnade det och ville prata. Hon beklagade att hon stod i tvättstugan, annars hade hon bjudit mig på kaffe. Jag berättade att Samuels farmor skulle flytta till området och då sa hon, med ett varmt leeende, att jag också skulle göra det, så alla bodde där. Det var så...ja, varmt och härligt att höra.

Något är på gång - något jag ännu inte begriper. Tror jag gör som denna madame, som i ett av sina inlägg skriver att hon röker när hon skriver. En cigarill kan inte skada i denna stund. Så får det bli.

Morgonutsikt i Funäsdalen där Samuel och jag åkte skidor med farmor Åsa och hennes Anders för ett par veckor sedan - vackra dagar på fjället bl a. Ser ni den virkade gardinen som speglar sig i rutan? Ett inne, ett mellan och ett ute. Sådant tycker jag mycket om, många skikt, både i livet och i bilder eller musik.

4 comments:

Eleonora said...

Klart du är vårtrött! Du har ju nyligen legat nerbäddad flera dagar och har inte hunnit "ikapp" än.

Men trötthet infinner sig ju ändå litet titt som tätt, bla för att man som singel har så mycket att dra ensam. Och kanske även avsaknaden av den personen man skulle vilja betyda allt för.

Men trötta ögon - det ser man nog rätt ofta - om man verkligen kollar. Men dina är inte trötta - dom ser tom olika nyanser på båtars skrov - de som fortfarande ligger på varv.

Och vill du ha en injektion - gå och se 87-åriga Hertha Hillfons utställning på Waldemarsudde! Där finns inte ett enda trött öga. (Flera masker börjar vid näsan och går söderut)

Dags för en promenad snart igen kanske? Ha en riktigt skön söndag med en favoritbok! Kram söta du

Gårdsromantik said...

Hej!

Vad kul med en till lärare. Jag är Textil och svenskalärare men jobbar bara med txtil just nu på låg och mellan.
Trivs jättebra men visst är man trött efter en dag i rampljuset som en manlig kollega brukar säga!

Jag har en inredningsbutik och bygger upp en Norbottensgård som jag bloggar om.

Vet du av några textillärare som bloggar

Kram Maud

Inkan said...

Våren är här och alla drabbas av mer eller mindre trötthet i år har jag märkt. Det är denna gråvinter som däckat oss tror jag.
Nu längtar jag bara SOL!

Ha en fin dag!

Amber said...

Att jag inte svarat på era inlägg betyder bara att bloggen hamnar långt ner på listan när jag försöker göra bara det jag absolut måste!
Eleonora, du har rätt i att man som singel drar ett stort lass - allt ska man göra själv - eller betala för!

Gårdsromatnik - nej jag känner inte till någon textillärare som bloggar. Vet inte ens om jag känner till någon slöjdlärare som gör det.
Hur hinner man med både arbete gård och butik?? Det är inte konstigt om du blir trött. Men det kan ju vara en sorts skön trötthet om det är saker man gillar som gjort en trött. :-)

Inkan, NU är det sol i alla fall!!