Wednesday, December 24, 2008

Jul, trots allt!Dan-före-dan-pyssel i rimsmedjan. Det blev trevligt med många språkliga diskussioner och en hel del skratt. Nedan två av Samuels alster - den närmaste skrattade jag mycket åt. Briljant, faktiskt!

Nu ska jag njuta tystnad fram till julfirandet börjar vid 15-tiden, gissa med vad, och så småningom framåt 23-tiden sjunger jag i midnattsmässan.

En varm och god jul önskar jag er alla!

6 comments:

qi said...

God Jul själv Amber!

carulmare said...

Vilket kreativt julbord... och Samuel rimmar så bra! God Jul, Amber... bjud nu till och ha det lite skönt, trots helgen...! :) Själv skall jag packa i bilen och köra till Jakobstad... the same procedure, every year... Men solen skiner idag!!

Bloggblad said...

Jag är impad! Att rimma med fason och finess hör till det svårare i språket.

Jag ska också sjunga i midnattsmässan, vi är bara 9 damer, och första versen på "Det är en ros" ska jag sjunga solo... jag är ju mest van att ösa på för pensionärer när det gäller solo... så jag har gått och övat på allt vad sångfröken lärt mig... Lite pirrigt känns det, men jättekul också. När jag var yngre sjöng jag ofta solo, men astman de senaste 20 åren har gjort att jag inte vågat. Nu är den dock under kontroll genom andningsmassage och flåsövningar.

Eleonora said...

God fortsättning söta vän. Man behöver inte alls tycka om julen men med barn i familjen är det ju lättare att få till julglädjen. Och speciellt med Samuel som är så mån om dig! Kram kram

Anna said...

Rimma är jättekul, till slut rimmar till och med teleonsvararen. Samuels rim var toppen! Vi gjorde något liknande på den tiden min farfar levde, för han gissade alltid i förväg, utan att fatta att man ska spela med. Så vi skrev (Kjell, det är min pappa det, och Holger var min farfar):

"När Kjell säger det en spårvagn är
säger Holger: Det är strumpor det här"

Hämden är ljuv, fast vi älskade dig ändå farfar!

Amber said...

qi: Tack! Hoppas du med fick en skön julafto - detär ju inte slut än...

carulmare: Ja, pysslandet med att rimma och slå in är rätt kul tycker vi båda. Månntro din jul blev lugn och skön - tror nog det!

bloggblad: Flåsövningar?! Hihi! Det låter helt vansinnigt. Men säger du att det är bra, så är det! :-)

Samuel och jag sjöng i midnattsmässan, men sov ordentligt (och planerat) när julottan gick av stapeln.

Modig du är som vågar dig på solo. Där går min gräns.

eleonora: Ja, utan unge skulle jag nog inte fira jul alls!

anna: Ja, dessa familjetraditioner! Tur att det var roligt i alla fall.