Tuesday, August 04, 2009

Tralassel och pylysselOch så snubblade jag på dammsugaren nu, mitt i natten. Himla liv i trapphuset eftersom dörren stod öppen. Och så har jag målat i sju timmar idag, fönsterfoder och hallväggar - tråååkigt, men fint. Och så är jag trött. Och nu ska jag sova, trots att somliga söner, säger inte vilken, sitter bredvid och besserwissrar sig över att jag börjar alla meningar med och. Haha! Där slutade jag en mening med och också.

Sonen säger att jag måste skriva att jag skrev "snbuublade" istället för, jaja..


Vår trefärgade IKEA-pall, Samuel, då 4,5 år, bestämde färgerna och jag målade. Visst blev hallväggen fin! Tyvärr blev dörrfodren gula i jämförelse så nu måste jag köpa vit oljefärg och måla dem med...

Eleonora går förbi och ger mig uppmuntrande tillrop med jämna mellanrum och litet olika grannar stannar och pratar när jag målar fönsterfoder i solskenet. Det blir en gårdsangelägenhet på ett behagligt vis.

6 comments:

Eleonora said...

Jajjamen - uppmuntran kan vem som helst behöva om man är så klämkäck, att man renoverar sin lägenhet när värmen går upp emot +30!!!

Det ser fint ut utifrån och kan passerandes glada tillrop stimulera, så ......

Solkramar

Lena said...

Det är säkert skönt att få sådant gjort som man tänkt och ännu bättre känns det när det blir fint, men slit inte ut dig alldeles innan skolan börjar :)

carulmare said...

Haha, måste du skriva "snbuublade" för att du skall snubbla på orden också? Var det så han menade?

Det låter som att ni har roligt, mitt i tröttheten!:)

Londongirl said...

Men vad duktig du är! När det var sådär varmt la jag undan alla såna där projekt ute på ön...så det finns kvar att göra till nästa sommar. ;-)

Så Eleonora och du bor nära varandra...tänk det hade jag missat.

Ha det bra!

Eleonora said...

Vart tog du vägen? Har saknat din glada nuna i fönstret då jag passerat. Tänkte ge dig 2 Brögger böcker, men det får bli vid tillfälle. Kanske tog du och reste bort från röran hemma. Hör av dig när du är på plats igen. Kram

Amber said...

eleonora: Man får ta den tid som bjuds. Sparar man arbtet till slutet på sin ledighet är det bara måla på, oavsett väder.

lena: Nä, här slits inte, tnkte jag säga, men det blir rätt många timmar aktivt arbete per dag. Nästan 8 timmar, faktiskt.

carulmare: Nej, jag skrev det från början, men tog bort det. Han tyckte det passade - litet åt det håll du föreslår.

Jo, vi har ofta kul. Det är fascinerande med en människa som känner en så väl och som tänker väldigt likt en själv. Skämten blir hysteriska ibland.

londongirl: Tja, jag ser ju det slitna vaje dag, så det är väl lika bra att få det gjort.

Ja, vi bor portarna bredvid varandra i vår bostadsrättsförening, Eleonora och jag.

eleonora: Brögger är super! Härligt! Jag drog till Hallands Väderö några dagar.