Thursday, December 16, 2010

Min senaste

Min senaste målning - den är stor (128x104 - klicka gärna och förstora).

Målningen är en beställning. Det skulle vara två hjärtan som tryckte sig mot varandra, alltså beställaren och hennes pojkvän. Inte min cup of tea, men jag tänkte att det kan ju bli en utmaning. Det blev det.

Målandet väckte många tankar om kärlek, vad det är för mig, hur man ska förhålla sig till varandra, att kärleken växer och slingrar sig - ibland ljus, ibland dramatisk, ibland mörk...

Dock ville jag inte att hjärtana skulle trycka sig mot varandra, som beställaren ville - de får gärna luta sig mot varandra, men friheten måste finnas, liksom den egna färgen. Men man tar också färg av varandra om det är bra kärlek, så alla färger som finns i det ena hjärtat finns också i det andra, bara i annan blandning. Ungefär så gick mina tankar.

Beställaren blev mycket nöjd! Jag ska nu hänga den hemma hos dem, när de är bortresta för att han fyller jämnt. Målningen ska vara inslagen i brunt papper och hänga så med målad rosett när mannen kommer hem. En hälsning från kvinnan ska också finnas på. Spännande. Det fixar jag med kvinnans pappa i helgen.

Ett annorlunda pyssel...

7 comments:

carulmare said...

Riktigt fin! Tycker väldigt mycket om bakgrunden... som har något av... allmogemåleri? (heter det så?) över sig. Eller kanske hur hjärtana sitter ihop med bakgrunden, färgmässigt.

Elisabet. said...

Ja, jag sa det ju när jag såg den förra bilden .., den är ljuvlig! Så VARM och sinnlig. Man blir glad av den!

Londongirl said...

Den är jättefin och dina tankar kring den gör den bara ännu mer speciell.

Förstår att beställaren blev glad över den och det kommer med all säkerhet han som får den också att bli.

Amber said...

Carulmare: Du kanske tänker på kurbitsmålning? Tja, kanske...

Elisabet: Vad härligt att du blir glad av den! Det blir jag med fast jag målat den själv. :-)

Londongirl: Tack! Beställaren blev alldeles tagen av mina tankar runt målningen. Det kändes bra! Det finns ofta väldigt mycket tydlig symbolik i det jag målar.

Bloggblad said...

Fin - och dubbelbottnad... roligt att läsa vad du tänkte!

Nu har jag scrollat och läst ända ner tills det kom fram rosor i solsken... då var jag tvungen att kolla datumet. Och det var ett tag sen. På frågan om jag märkt att datorn stjäl tid... måste jag hålla med. Jag låter datorn/bloggarna/facebook ta på tok för mycket av min tid. Men å andra sidan - vad gjorde jag förr på den tiden? Hm... förmodligen bakade jag - och åt för mycket av goda kakor. Umgicks, ringde till kompisar (som jag nu mailar med). Och nu fastnade jag här, fast jag gick till datorn med ambitionen att skriva ut den textidé jag fick när jag låg under värmefilten (julklapp) och lyssnade på The Priests (julklapp).

Amber said...

Bloggblad: Bra tänkt, det där med vad man skulle göra annars. Jag inser alltmer att jag får ge en del tid åt aktiviteter på datorn eftersom det, trots allt, ger mig så mycket. Men som med allt annat i livet är det väl fråga om balans..

Inkan said...

Minner mig om en prosadikt jag skrev för många år sedan; "Tala hjärta till hjärta" Din fina bild är som en illustration. tack!
och
Gott Nytt År!