Friday, November 02, 2007

Hjärnstillestånd

Efter att ha varit kulturell hela veckan, vill jag bara ligga i sängen och läsa idag. Men icke - det blir... äsch, det blir det inte alls. Ska acceptera att huvudet vill vila.

Stressar man runt för mycket börjar en del detaljer, oviktiga som viktiga, falla en ur minnet. Det har förstås oroat mig rätt ordentligt, jag som förr aldrig glömde eller tappade något alls. När jag den senaste tiden misslyckats med att göra SvD:s svåra sudoku, vilket jag inte brukar ha något problem med, har jag skjutit undan vad det skulle kunna bero på, men rädslan har varit stor.

Kom för två dagar sedan på att jag börjat tillämpa en latmansvariant när jag gör sudokun, dvs jag skrev allteftersom med pyttesmå siffror i rutorna, de möjliga siffror som kan stå i varje ruta. Sedan verkar det som om hjärnan tyckte det var så trist att hålla på att den bara vägrade vara med. Slutade genast med det och höll allt i huvudet i stället - och si då gick det hur bra som helst!

Kontentan är att min hjärna behöver stimulans och arbete och inte sövande hjälp! Det är väl därför jag avskyr snälla lagompratande middagar och älskar middagar med folk som har olika åsikter och argumenterar för dem, i sak alltså - man behöver ju inte bli ovänner för att man är starkt engagerad. Egentligen behöver man inte heller tycka olika, bara man har en åsikt, bara man bryr sig på riktigt. Det är det rätt många som inte gör. I värsta fall upprepar de, utan att tänka själva, vad som är på modet att säga. Hu!!!Frukostfönstret för en stund sedan. Solen genom persienner är en favorit, gillar ljusdynamiken som bildas.

2 comments:

Bloggblad said...

Sol genom persienner, utnyttjas ofta i film, det är något visst!

Jag lider av en lätt form av dyskalkyli, så för mig är sudoko totalt omöjligt, lätt eller svårt. Däremot är jag rätt bra på korsord, och har det som måttstock på bl.a. stress. Om jag inte klarar lokaltidningens lördagskryss är det dags att vila. Det är så pass svårt att jag känner mig väldigt duktig när jag är igenom. Lätta korsord är ingen sport.

AMber said...

Korsord är också roligt, och som du säger - ingen sport med lätta korsord!

vilken bra stressavkännare du har - min yttrar sig i att jag tappar mitt största intresse - läsningen!

Bara man känner igen vad förändringen betyder, så är det ok.