Sunday, November 25, 2007

November bara

I kväll har jag blivit bjuden på Robban Brobergs avslutningskonsert på Cirkus, avslutning på en turné, som jag förstått det. Dit har jag tänkt köra bil - med en framlykta. Och den polis som stoppar mig får byta lampa själv! Jag har försökt. Har försökt både med hjälp av instruktionsboken och genom att se hur det sitter ihop - fullkomligt omöjligt. Hittills i alla fall. Jag blir tvärarg när det inte går att lista ut hur det fungerar, det brukar jag kunna. Nå, Siri har en systerbil, och hon har bytt själv, så litet hjälp kan jag säket få där.


Den senaste månaden har jag varken skrivit eller läst bloggar - varifrån skulle jag tagit den tiden? Har bl a observerat en skola och skrivit rapport. En observationsvecka består av arbete och sovande. Punkt. Märkligt att man som vuxen kan bli så trött att ingenting riktigt fungerar, man bara stupar i säng och somnar. Inte ens läsning, inte mer än en en sida max, i alla fall.


November är en vegetativ månad, om man uttrycker sig snällt. Inte för att november tar illa upp. Sova och äta, säger min mekanism. I stort sett allt övrigt är en ansträngning. Månntro man var björn i förra livet?!

Fullmåne på Katarinavägen - tagen med min mobiltelefon.

6 comments:

carulmare said...

Skönt att du också säger det, att november är en vegetativ månad. Jag tycker mig ha märkt att många bloggare är trötta, inte minst jag själv.

En talande bild. Fast jag vet inte vad den säger, vad jag känner när jag ser den. De höga husen... och så månen. Symmetrin. Ödsligheten?

AMber said...

Ja, ide vore en god idé. :-)

Ehh, analysera inte bilden för mycket - man kan ju hamna var som helst då. Men jag är väldigt förtjust i ödslighet har jag insett, eller känner en motvillig längtan till den i alla fall. Något lockar där.

Panter said...

November är hemskt. Ingen vilja och ork över till något som helst.
Jag är en rätt trist människa så här års, tror att det går många fd björnar därute.
Kul att höra av dig igen.

Eleonora said...

Välkommen upp ur diket kra Amber! Du har varit saknad, och nu hoppas jag bara att du ska kunna ta igen sömn och ork och bli samma glada tjej som vanligt! Snart får du julov och kan hinna återgå till alla dina väntande böcker. Kramis

AMber said...

Panter: Nu kommer som tur var några ynka adventsljus och lyser upp vår stig - inte för att jag vet om jag blir så himla rolig av det precis, men ett litet leende kan man allt klämma fram när det glittrar omkring en som bäst.

Eleonora: Ha, diket var bra! Kommer igen gör jag, det är säkert! Kram!

Bloggblad said...

Jag gillar november. Tycker det är jätteskönt och kravlöst. Tänk på maj... vojne vojne vad mycket man måste göra då...
I november lägger jag mig på soffan, sätter på lugn musik och flummar bort. Utan krav på att jag borde så, putsa fönster, vädra garderoben, rensa rabatter...

Men nu är det december - spelmånad med luciatåg och annat elände. Och krav!!! Det räcker med att läsa några bloggar så har jag förstått att det är mycket jag "borde" ha gjort redan till i dag. Fast glögg har jag köpt - så det ska jag ta nu.