Thursday, December 27, 2007

Absolut slöhet

Mitt i natten sitter jag och betalar mina räkningar och röker cigarill, efter att ha tittat på tre (!) avsnitt på raken av Sex and the city. Känns som om jag borde synda utav bara den för att uppnå balans gentemot de senaste två månadernas arbete. Har lyckats läsa någon enstaka sida på kvällarna, innan sömnen bedövat mig fullständigt.

Upp på morgonen som en zombie och iväg till jobbet - kolla att väskan, fiolen, saxofonen, gympakläderna, skridskorna, matsäcken, luciakläderna, genomläst rapport för ändring, utvecklingssamtalsunderlag skrivna till rätt elever och allt annat man ska ha med, i rätt kombination just den dagen i december, till sig själv och sonen, är med. Ja, jag vet att jag inte är ensam om detta, men i mitt liv är jag ensam om det, så det är det enda jag orkar med då.

Idag har jag inte klivit ur nattkläderna för annat än ett långt bad med en bok. Har läst, tittat på tv, Greven av Monte Cristo t ex, och löst korsord och soduko (jag bara inte orkar lära mig hur det stavas).

Efter en skön julafton hos Samuels farmor och därefter sång i midnattsmässan, då Samuel var med och sjöng på körläktaren - duktiga unge! - har jag inte gjort något vettigt. Jo, läst litet ur Hemlige kocken, som jag nog kommer att skriva om när den är utläst. Jag och Samuel alternerar läsning - han är helt förskräckt över vad som finns i vår mat, så han kan tydligen inte låta bli den.

Efter misslyckad chokladtryffeltillverkning dagen före julafton och på julaftons morgon, ser köket ut som ett slagfält, trots att städaren var här ett par dagar innan. Åtgärdas i morgon. Tryffeln ser ut som mina köttbullar, dvs som kattskit. Suck. Tur att jag kan mycket annat.

Månntro jag ska kliva ur nattkläderna i morgon och prova en promenad? Eller, kanske inte...

9 comments:

mz said...

Du vet väl att chokladtryfflar inte ska vara perfekt sfäriska, utan lite lagom knöggliga, precis som riktiga tryfflar? Det har jag hört en kock säga i teve, så det måste vara sant. :-)

Kram och god fortsättning!

londongirl said...

Fniss....dina chokladtryfflar är säkert goda och man ska väl se att de är hemmagjorda eller hur?!

God fortsättning!

qi said...

Ahh, det där underbara annandagsdrällandet, att utan krav bara lulla omkring bland resterna av julfirandet i form av julklappsböcker, bra TV-program, chokladtryfflar osv... En konstart som håller på att försvinna p g a "mellandagsreor" som startar redan på juldagen och annat görande som stressar. Skönt att det finns några andra som håller fast vid denna tradition av det ultimata, belåtna vilandet efter julstressen. :-)

God fortsättning på det!

Ingrid said...

Endera får man ångest för att det inte blev perfekt eller så ser man julen, och andra högtider, som en utmärkt ursäkt för att stöka ner köket med valda kalorier som lämpligen slickas in i kroppen via fingrarna. Lätt derangerad klädsel förstärker känslan av ett modernt Versaille - dekadent och lortigt i hörnen. Att sluta duscha och bestänka sig med parfym i stället kan vara att ta det hela lite för långt ...

Panter said...

Vilken tur att det är lov! Våren känns lite lättare, det finns ju fler möjligheter till pauser, så att man kan hinna andas.

Inkan said...

Fortsätt njut av ledigheten - och njut av årsskiftet!

Själv ska jag njuta nyårshelg ute i Solna - efter att precis ha kommit hem från Malmköping där jag blev bortskämd med både god mat och hemgjorda chokladpraliner.

Gott Nytt År!

Bloggblad said...

Finns det nåt ljuvligare än LÅÅÅÅÅÅV?
Jag njuter - och håller inte ens reda på vilken dag det är. Det känns som FRIHET på riktigt.

AMber said...

MZ: Vad bra att tryfflarna ska se ut som kattskit - får väl fortsätta att träna på att de ska bli något mindre knöggliga nästa år. Kram o god fortsättning till the bitter end. :-)

Londongirl: Ja, jag försäkrar att ingen tror att de är köpta när de ser dem - men smaken är det inget fel på. God fortsättning!

Qi: God fortsättning från en som lullar. :-) Vi upprätthåller den fina konsten!

Ingrid: Ett modernt Versailles - wow! Det tar jag till mig! Däremot är det inte längre lortigt i hörnen sedan jag skaffade städhjälp. Men derangerad klädsel går ju att fixa. :-)

Panter: Ja, jag tycker om växlingen mellan arbete och ledighet. Bara lov skulle göra mig tokig - det är väl som för barnen; vi måste ha något att längta efter. Ja, jobbet kanske man inte direkt längtar efter, men som avbrott i ledigheten är det ok...

Inkan: Vad härligt du verkar ha haft det! Gott Nytt År!

Bokblad: Nej, varken tid eller dag är särksilt intressant. Därför vänder jag på dygnet under loven - läser halva, eller hela, nätterna och sover en bra bit in på förmiddagen. Härligt!! Och sonen tar efter när han är hos mig. Vi ser på film till långt in på natten, eller så ligger vi bredvid varandra och löser korsord. Mmmm!

Eleonora said...

Det är verkligen "uppfriskande" att höra att du - effektiva människa - inte kommer ur morgonrocken kanske på hela dagen. Du vilar och tar igen, jätteskönt!

Det där med "Gott slut" är förskräckligt! Ändå slinker det ur min mun ibland och jag blir alltid lika förbaskad på mig själv att en sån groda hoppar ut! "Ha det gott" låter bättre - så det får det blir framöver.

Nyårsaftonen har jag min gamle svåger på middag. Troligen får jag avstå gott vin till maten, för att kunna köra honom tillbaka till Grand Hotell - taxi går nämligen inte att förbeställa och att ev. sitta och vänta i timmar på återfärden är inte precis lockande. Så vi ses kanske runt 12-slaget. Sköt om er ni båda och många kramar in i 2008 från mig.