Tuesday, December 04, 2007

Arla morgonberöm

"Du är en milstolpe i vår släkt för du är så modern och så är du en bra mamma, du är sträng med strikta regler - det är bra! Du är inte bara lärare, du försöker förändra skolan också!"

Allt detta beröm fick jag av min son på väg till skolan för en kvart sedan - inte illa! Att han har uppfattat att jag som skolobservatör försöker förändra, det tycker jag är skarpt när man är nio år. Lade för övrigt sista handen vid senaste rapporten i natt och skickade iväg den.

Jag gav också Samuel mycket beröm igår kväll, då han spelade först saxofon och sedan fiol - tränade in ny låt på båda instrumenten och gav sig inte. Spelade och tog om, gång efter annan, tills vi båda märkte att han kunde låtarna. Arbetssegrar är inte att förakta - det är så de verkligt duktiga kommit dit de är! Samuel är helt bestämd på att han vill starta ett jazzband när han blir äldre.

Härligt med människor som vet vad de vill!!

9 comments:

Eleonora said...

Härliga, härliga Samuel! Så klarsynt och verbal! Kan tro att hans musikaliska övningar väl överträffar ditt operabesök, eller? Kramar till er båda underbara människor.

mz said...

Han är en cool katt redan nu. :-)

Inkan said...

Så kärleksfullt du skriver - jag förstår känslan - jag har ju tre barn, varav två söner, nu är alla vuxna. Men just det där envisa som min dotter och min äldsta son har känner jag igen. Målmedvetna av naturen och nyfikna på sina möjligheter- det märktes mycket tidigt.
Yngste sonen är mera drömmare och konstnärsjäl så han har en annan syn på livet.

Kul att det är just ett jazzband din son vill starta - det är ett tecken på självständighet.
Så många barn idag vill ju bli pop-sångare och kändisar på TV.

Space babe said...

"Du är en milstolpe" :-) sötnosar!

Evas blogg said...

Härligt med en "jazzgosse"!!!

Bloggblad said...

Vilken kille! Men han har ju att brås på... :)

Eleonora said...

Har inte hört av dig på länge. (Förälskad??) Vill bara önska dig och Samuel en riktigt GOD JUL och hoppas ni ska få det skönt och fint. Många varma kramar

Panter said...

Haaallååå?!

GOD JUL!

AMber said...

Kära människor!
Ledsen att jag varit alldeles för trött och upptagen för att besvara era kommentarer eller göra inlägg. Sova har varit min prioritet förutom arbetet och sonen. I stort sett allt annat har gått på sparlåga eller varit nedsläckt. Dock har jag varit inne mycketsnabbt och läst era kommentarer ett par gånger - och så nu. Jag finns och är glad att ni med finns! Don't give up on me...