Friday, August 01, 2008

Kvälls-kitchen



Samuel fick en kokbok i 10-årspresent. Den vill han nu gå igenom, så gårdagskvällen användes till att göra falafel och tsatsiki tillsammans med två tioåringar. Tsatsikin gjorde de i stort sett helt själva, jag saltade bara - den blev fantastiskt krämig och god. Samuel stod mycket noggrant och vred ur den grovrivna gurkan i en kökshandduk. Det såg mycket proffsigt ut och gjorde så vi slapp den där slafsiga tsatsikin man brukar få ibland. Dessutom använde vi turkisk yoghurt, den där i den lilla hinken.

Jag köpte förstås inte kikärter i burk, utan blötlade dem kvällen innan och kokte dem på morgonen. Nu har jag till två omgångar falafel i frysen... Präktiga rycket!

6 comments:

Bloggblad said...

Jag har också upptäckt den lilla hinken... suverän att blanda i fruktsallad eller bara äta med lite ringlad honung över...
Härligt att sonen är intresserad av matlagning redan!

Amber said...

Jag har gjort smoothies till Samuel och hans kompisar med den turkiska yoghuren - mycket bra!

Jag är verkligen mycket glad över att han har det intresset. Litet krångligt blir det när vi ska handla eller äta på restaurang, då han har åsikter och läser igenom allt extremt noggrant, men mest är det fantasiskt roligt.

Musikanta said...

Hittade till din blogg genom din kommentar hos Bloggblad. Trevlig och intressant läsning.

Mammadikten var nog bland det finaste jag läst - den måste du rama in. En sån fin kille - din Samuel!

Vill han se mer glasblåsning kan jag rekommendera Rejmyre glasbruk - inte så långt ifrån Norrköping.

qi said...

Det ser gott ut! Vad kul att din son gillar matlagning och att testa nya smaker!

Den turkiska yoghurten är verkligen god. Jag har alltid en hink i kylskåpet.

Amber said...

musikanta: Välkommen! Och väldigt roligt att du tycker om sonens mammadikt - den ska ramas in!

Bra med Reijmyre - inte så långt bort heller.

qi: Ja, matlagingsintresset, och smakintresset, är stort. Väldigt roligt att ha gemensamt.

Den turkiska yoghurten var en ny behaglig bekantskap. Den kanske är nyttigare, dvs innehåller mindre fett än creme fraiche... Perfekt till tsatsiki i alla fall!

Eleonora said...

Visst är det för roligt när matlagningsintresset vaknar i tidig ålder. Med uppmuntran kommer det säkerligen att hålla i sig. Och tänk vad du kommer att kunna se fram emot härliga middagar!!