Sunday, September 28, 2008

Alice Babs och Hector Bingert jazzar

För tjugo minuter sedan kokade Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden: Alice Babs sjöng och Hector Bingert spelade saxofon - aaahhh!! De "pratade" så skönt med varandra, rösten och saxen. Ren och klar var Alices stämma, en hel låt blev det! Alice brukar ta några toner i slutet på konserter, men nu - inte bara några... Fantastiskt!

Vi var tio stycken ur kammarkören som sjöng med Leif Kronlunds orkester, men först har vi fått träning av en riktig jazztjej, så vi inte ska sjunga som en prydlig kör, utan tuta på som blåsinstrument, eller som en gospelkör, beroende på vad vi sjunger. Ett helt annat sätt att sjunga än det vanliga, i alla fall.

Jag är litet trött, men betyligt piggare än när jag åkte till kyrkan för att sjunga upp och repa... Ädla känslor sången föder - tja, kanske ändå. Folk klappade om varandra och sa att det var en fantastisk kväll och att det var fantastiskt och underbart att höra Alice ännu en gång. I minst tio år har jag trott att det var sista gången, om inte annat så för röstens skull. Hoppas jag har fel läääänge till!

7 comments:

Panter said...

Vilken upplevelse och energikick, det måste vara. Fantastiskt roligt att Alice fortfarande sjunger.

Eleonora said...

Vet du jag hade tanken att gå, men eftersom jag dras med det här i ögat så kändes det skönast att vara hemma. Något jag nu kan ångra i efterhand. Faktiskt så försökte jag gå en promenad på dagen. men var tvungen att gå hem ganska snabbt för det blåste som attan - och direkt in i mitt onda öga förståss!

Tack för en finfin fiolkonsert ännu en gång! Kramisar till dig

qi said...

Körsång är en av de saker som jag skulle vilja prova på!

Inkan said...

Oj då - jag trodde faktiskt att Alice Babs slutat uppträda... det var så länge seedan jag hörde henne. Det var i något program på TV. men hon tar det nog lungt - hon har ju i princip gjort allt Men vilken röst...vilken röst.

carulmare said...

Oj, vilken upplevelse! Jag visste inte heller att Alice Babs fortfarande uppträder.

Ingrid said...

tittar ibland in genom "hålet" mot ditt liv. en vouyer som inte visar sig själv. jävligt udda sätt att inte umgås.
lever. forskar (typ). ska bjuda folk på te i helgen och funderar om man kan kleta philadelphiakräm på en lite trasig saffranskaka.
har klippt fluffet under kattens tassar så han inte sladdar så förbaskat. har halvsexuella fantasier om en yngre kollega och känner mig lite lagom tantsjuk :)

Amber said...

panter: Absolut! Jag är piggare när jag kommer hem än när jag lämnade hemmet...

eleonora: Hoppas ditt öga är bätte nu! Vi ger fler konserter, vet du - bara att dyka upp!

qi: Prova! Du ångrar dig aldrig!!

inkan: Officiellt har hon slutat uppträda, men eftersom hon bor i Saltsjöbaden och lyssnar på våra framträdanden, så bjuder hon ibland på ett framträdande.

carulmare: Ja, det känns som en ynnest att lyssna till hennes, fortfarande, fanatstiska röst!

ingrid: Nämen, så roligt att du fortfarande lever! ;-) Vi är väl lika dåliga/bra på att höra av oss.

Klippt fluffet under kattens tassar... Quelle lyx. Jag är himla glad att jag hinner betala städerskan. Katten får sladda bäst han vill, fast han är rätt tung så han sladdar inte alltför mycket.

Sex. Suck. Har glömt hur man stavar till det. Njut av att vara tantsjuk! :-)