Saturday, June 12, 2010

Bara nästan sommalov

Tjuvsmakar litet på sommarlovskänslan. Eleverna gick på sommarlov igår. De har verkligen arbetat bra och blivit självständiga. Jag är otroligt stolt över dem!

Det sista vi gjorde var att spela Little Red Riding Hood och Three Little Pigs i Roald Dahls tappning ur Revolting Rhymes för i stort sett hela skolan. Vi kör på vers och nästan alla kan allas roller utantill. Texten läses på scen av en elev och andra spelar rollerna i texten. Suveränt. Och jag rappade en egen Vargrap, på värsta stockholmsdialekten - mycket populärt!

Eleverna sköter ljus, ljud och ridå själva. Det har förstås krävt stenhårt arbete med scenträning, sång-, tal- och ansvarsträning. För att inte tala om min petighet med det engelska uttalet... Men, som vanligt - hårt arbete ger bra utdelning.


Blommor och kramar och en och annan tår blev det förstås, trots att jag har kvar eleverna nästa år. Blommor gläder mig lika mycket nu som för 33 år sedan när jag började som lärare.

Idag börjar det stora röjandet efter stambyte och badrumsrenovering, pust! Hittills har jag frukosterat i sängen, men nu är det verkligen dags. Katten har fått andra frukost, dvs en homeopatisk dos, som jag kallar det. Det innebär en knapp bottenskyla med hårdisar i matskålen, så tror han att han fått MAT. Inte är han väl alltför smart i alla lägen, den kära Samirkatten.

I eftermiddag ska jag, tro det eller ej, se fotboll Argentina-Nigeria, jag som knappt kan stava till spro...str...sportt. :-)

6 comments:

Bloggblad said...

MEN - har du också gjort en egen vargrapp?! Det har jag med. Den finns med i sångboken jag har varit med och gjort, i en minimusikal där jag mixat sagor. Skulle vara kul att höra hur du har tänkt...

Bloggblad said...

Om du är nyfiken på min, så finns den på www.gladabarn.nu - klicka på "Läromedel Skola F-6" - scrolla ner till CD Musik för skolår 4-6, klicka fram den, och så i högerkanten finns en länk till "Vargens rapp"

Anna said...

Härligt med sommarlov, det borde egentligen alla ha tror jag, vi skulle bli så mycket mer produktiva den tid vi verkligen jobbade då.

Hade du sjätteklassare nu och får "nya" i höst, eller hur ser det ut?

Londongirl said...

Halloj! Jag blir så trött på Blogger....hopppar in här och ser att min kommentar om Sokka inte kom med som jag skrev för länge sen. :-(

I vilket fall som helst är hon helt ljuvlig och vad roligt ni ska få med den lilla! :-)

Jättefin bild på henne och Samuel här nedan!!

Visst är det skönt med sommarlov....äntligen!

Cina said...

Vad söt Sokka är! Hoppas du får ett bra sommarlov!

Amber said...

Bloggblad: Jag har "bara" skrivit rapen för hand ännu så länge. Kommer med texten längre fram. Kul att vi båda haft liknande tankar - har lyssnat på din och den är väldigt annorlunda min. Det är härligt!

Anna: Till hösten är det sjätteklassare som gäller.

Ja, sommarlov är skönt - särskilt om vädret varierar.

Londongirl: Ja, Sokka är härlig! Väldigt snäll.

Sommarlov - du vet ju hur vi behöver det! :-)

Cina: Mycket mysig hund! Hoppas du också får en skön sommar!