Saturday, May 29, 2010

Nya tider - nytt liv


Idag blev det klart med vår hundvalp, en dvärgschnauzertik, som vi ska hämta samma dag jag går på sommarledighet. Vi pratade med en mycket klok uppfödare, som vi lärde oss mycket av redan vid detta första samtal, Samuel och jag. Hon har båda fötterna på jorden, vilket känns tryggt och bra!

Här kan man se vår lilla Sokka, med röd tråd kring halsen. New Era's Limestone heter underverket, men nu skulle uppfödaren kalla henne Sokka, som hon ska heta hos oss. 15 veckor gammal är hon. Det passar bra att hon fått vara hos sin mamma länge och att uppfödaren lärt henne en del grundläggande saker eftersom vi är nybörjare. 18 veckor är hon när vi hämtar henne.


Samuel är mycket lugnare än jag. Jag är alldeles pirrig och tycker det känns overkligt och spännande.

Visst är hon fin, Sokka?!

10 comments:

Elisabet said...

Ja, hon är jättefin och livet blir förstås aldrig detsamma .., det blir bara så ljuvligt underbart med en liten hundvalp runt benen!

Själv är jag uppvuxen med hundar; inte en dag under dom första femton åren utan hundar i huset och valpar varje vår .., ååå, pappa och jag själv som satt vid valplådan och bara tittade .-)

Lycka till med lilla Sokka!

Bloggblad said...

Modigt! Helt underbar liten hund - och fin kille!

Lena said...

Dvärgschnauzer, mycket hund i litet format. Det är så mycket glädje med hund. Härligt att ha det att längta efter.

Anna said...

Vad kul, det är härligt att ha djur. Lycka till med Sokka!

Marie-Louise said...

Hej. Ansa.
Du vet inte vad du har köpt en liten hund????. Den kommer att bli liten men kommer att visa att den är lika stor som en Stor. Underbart att även du och Samuel har fått smak på hund. Det kommer säkert flera. Lycka tll Marie-Louise med Schäfer och mellan Pincher som stor att han är en Dobberman.

Madeleine said...

Hej Ansa,
Lycka till med hunden! Det är underbart med djur! Schnauzern är nära besläktad med Pinchern (som jag har, fast han bor på ålderdomshemmet nu-hos mamma)
Mycket hund, mycket skoj, och mycket tålamod!
Charlie käkade upp skor för drygt 3000kr under sitt första år (mycket pengar för en student!) så köp gnagben!!
/Madde, numera med katt

Eleonora said...

Oh va härligt Ansa. Äntligen kommer den lilla gullevalpen! Vilken lycka för er båda. Allt gott med uppfostran och dyl. som ska ske framöver. Får väl träffa henne på gården antar jag. Kram

Amber said...

Kära kommenterarmänniskor: Tack för lyckönskningar! Vi har förstått att det är en stor hund i litet format. Vi har också förstått att det är litet som en katt - envis och noga vem man hälsar på. Det ska bli sååå spännande! Och skorna ska vi ställa i stövelkammaren!

Eleonora said...

Oh Amber vilka härliga bilder, Man ser verkligen att denna lilla flicka kommer att bli omkramad och älskad och varmt välkommen till ert hem. Hon är ljuvligt söt!! Lycka till min vän.

Evas blogg said...

Men vad roligt med en hundvalp! Jättesöt är hon!