Sunday, May 02, 2010

Nu är den klar

Senare tillägg, andra bilden: Kunde inte låta bli att ändra ändå - tog bort lite vitt för att strålarna skulle få det lugnare och schumrade vitt vid mötet med marken. Schumra är att måla ganska torrt på torr målning så bara små små duttar av färg fastnar på målningen - bra att kunna om man ska förstärka stänk eller glitter.


...tror jag. Just nu känns det som om jag inte kan tillföra Kung Liljekonvalje mer. Återgick till en mer hjälmliknande form, kankse något mjukare, mer vitt för den silvriga känslan. Mer grönt för en skogigare känsla.

Det vita som är som strålar, eller vatten, kan vara skymningsljuset eller "en virak sakta svävar", även om min föreställning om doftstråk egentligen skulle vara mer subtil.

Nu ska jag bara namna och datera den. Det gör jag när den är helt klar och inget får ändras.

Så återgår jag till det andra som måste vara klart till i morgon: 5 sidor text till Högskolan i Skövde om matematikpedagogoik inom Learning Study, så jag får ut mina 10 poäng; total tömning av badrum, kökets underskåp och stora klädkammaren (har redan tömt det mesta, som står i lådor och högar överallt) inför morgondagens gubbinvasion. Ja, de påbörjar stambyte och renovering då. Madre mia!

9 comments:

Bloggblad said...

Fin liljekonvalj!

Här ska köket tömmas om en vecka - sen blir det fart. Dock inga stammar...

I dag har vi tömt altanen som blivit skräpförråd under vintern - allt ska tvättas och röjas. Svettigt värre! Men det blir fint sen, så det lönar sig. Måste dock ta en paus vid datorn då och då... Det är ju vilodag!

Amber said...

Bloggblad: Tack!

Ja, det är ett snärj att tömma - hur mycket skräp har man inte? Behövs verkligen allt detta?!

Jag kör allt på en gång - skrivande, bloggande, läsning, skräpröjning och tömmande av skåp, balkongstädning och rosbeskärning. Det är skönast så. Kvinnligt sätt att arbeta, sägs det. :-)

Vilodag, ja...

Evas blogg said...

Vilken fin bild? Olja? Stambyte, måste ni flytta ut då?

Amber said...

Eva: Inte olja, det luktar så när jag målar hemma. Akryl.

Nej, vi måste inte flytta ut, men vi kan inte använda badrummet, så det blir toa i källaren och dusch i källaren i huset intill. Pust. Men nu är det ju varmt ute, så man slipper frysa ihjäl på vägen till duschen. :-)

Elisabet said...

Vilka talanger som finns bland bloggvännerna! Det påminner mig om när pv hade målat en akvarell av en båt i hamn. Den fick hans storebror som present. När pv sedan kom dit på besök, hängde tavlan upp och ner .-))

Ja, det hade tydligen varit svårt att uppfatta detaljerna .-)

Någon fortsatt karriär inom konstvärlden blev det inte.

Anna said...

Den blev jättefin, bakgrunden påminner starkt om den fina tavlan jag har som du har målat, det är bara en aning grönt i min förstås, men jag får ändå en liknande känsla. Kanske har du gjort den med liknande tenkik?

Amber said...

Elisabet: Ja, det är ju litet trist när de hänger tavlan opp och ner. Det gjorde min svärmor med en stor målning jag gjort, som föreställer vårvinter i Norrbotten. Hon tyckte det var hav och sol och hon har den på sin ö precis när man kommer in i huset, så det gör inget att alla tror det är havet. :-)

Men jag målar på och säljer en hel del emellanåt, opp och ner eller inte...

anna: Det är länge sedan jag sett den du har - förmodligen är det liknande teknik. Man har ju ett personligt sätt att måla - jag målar grovt först och sedan drar jag in färgerna i varandra och avslutar ofta med några färger som antingen bryter starkt (komplementfärger) eller bildar skarpa kanter någonstans i målningen.

Eleonora said...

Hoppas matematikuppgiften gick bra. Tror du får din poäng!

Stambytet går i och för sig rätt smidigt, men det blir ju rörigt överallt för var ska man göra av alla saker man måste flytta på?? Du får trösta dig med att slutresultatet kommer att bli super! Må så gott och kram kära Amber.

Björn Stenberg said...

Vilken fantastiskt målning!

Jag har lånat den till en video där vår kör sjunger Kung Liljekonvalje i tonsättning av David Wikander. Din målning passar ju ofantligt bra!

Jag hittade inte ditt namn så jag hänvisade till din blogg. Hoppas det är ok!

Här är videon: http://www.youtube.com/watch?v=2rc6nY41I1M

mvh Björn