Thursday, May 06, 2010

Två temperament

Körkamraten Gunilla och jag ställer ut i Saltsjöbadens församlingshem ett par veckor. Vi är totalt olika i våra uttryck. Gunillas vägg syns här nedan - ordentligt inramade akvareller. Gunilla är en habil akvarellist.

Min vägg nedan, stora gouacher hänger på ett snöre med hjälp av klädnypor. Detta är bar en del av de målningar jag ställer ut.

Några av mina målningar nedan.




Ett par av Gunillas målningar nedan.


Det är fascinerande att se hur olika vi målar! Det känns rikt att det kan vara så olika och allt är ändå är rätt. Vi är båda lika fascinerade.

7 comments:

Elisabet said...

Men du verkar vara en Fri Ande .., speciellt när du visade dina tavlor på vernissagen och ännu mera tänker jag så när jag ser dina bilder här.

Då menar jag en som inte går i ledband .., en som känner sig trygg i sig själv.

Jag undrar om det stämmer det minsta lilla?

Anna said...

Jag känner igen din stil, men du har utvecklats. Det är ju superlänge sedan jag såg någon utställning av dig, så det vore ju i och för sig märkligt om du inte hade gjort det, men det är ändå kul att se det förstås. Har du en adress till den här, så kommer jag gärna och tittar.

Amber said...

Elisabet: Om det stämmer det minsta lilla? På pricken!

Jag följer gärna regler, men först ska jag ha tänkt själv - det är till det jag fått min hjärna! Vill jag inte följa reglerna så gör jag inte det. Enkelt!

Jo, jag är nog ganska trygg i mig själv för det mesta. Jag uppfattar dig på det viset med!

Anna: Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden - församlingshemmet ligger alldeles intill - ett 70-talshus i tegel. Jag kan inte öppettiderna, men vet att efter högmässan på söndag är det öppet, alltså är det väl öppet från 10.00 skulle jag gissa.

Ja, det vore ju trist om jag inte utvecklats i mitt måleri - eller i övrigt, för den delen.

Inkan said...

Wow vilka konstnärer- jag blir så imponerad. Och jag blir nog extra tagen av din färgstarka skala!
Den attraherar!

Kul och lycka till!

Anna said...

Tack. Söndag är jag upptaden, men ska kolla upp övriga öppettider då. Såklart att man utvecklas, men det roliga tycker jag ändå är när man ser en råd tråd i utvecklingen.

Londongirl said...

Åh..man borde försöka hitta dit till det där församlingshemmet!

Jag gillar verkligen din stil!!

Amber said...

Inkan: Vad roligt att du tycker om det färgstarka! en man som såg utställningen igår sa: Det är mycket rött - du gillar rött va´?! Tämligen uppenbart. :-)

Anna: RÖD tråd var ordet, sa bull.

Londongirl: Härligt! Jag blir alltid glad när någon tilltalas av stilen - det är ju väldigt olika. En dam sa i går när hon såg målningarna att hon blev starkt berörd - det är det bästa man kan säga till en konstnär, ja, eller till mig i alla fall.