Saturday, September 25, 2010

Datifierad

Fullständigt datifierad! Numer har jag, förutom bloggen och Facebook, också Twitter. Medger att jag inte tänkt ha något Twitterkonto, men Samuel har bearbetat mig. Kort och snabbt, sa han. Det passar mig bra - ofta händer det saker som sticker ut eller så kommer man på en tanke som man, av någon anledning, vill dela med andra. Har väl att göra med att vi är sociala varelser, vi människor.

Ovanstående målning - tagen genom glas, därav speglingen bl a - har jag beskurit och har som avatar (säger Samuel att det kallas) på Twitter. Ja, jag har målat den själv. Om man klickar och dessutom förstorar den kanske man ser hjärtat, som sitter där livmodern skulle suttit.

Det jag gör vid datorn numer tar nog, tyvärr, en del tid från min läsning. Ska ta mig en funderare på det. Kanske är det under en övergångsperiod, kanske är det en ny era i livet - det förändras ju ständigt.

Någon annan som funderat på att datorn stjäl tid (fullt medveten om att det är ett val man gör själv) från annat som man tycker/tyckt är viktigt?

4 comments:

Eleonora said...

Right you are!!! Visst stjäl datan tid - även för en senior, som väl egentligen inte skulle ha så mycket annat att göra.(!) Twitter vågar jag mig inte ens på att kolla, då är man väl fast på heltid.

Jag har faktiskt noterat att du varit oerhört aktiv på FB. Hur hinner du då promenera med Sokka? Och måla klart i hemmet? Har inte sett någon av er på lääänge, men det kanske delvis beror på att jag varit sjuk och själv inte visat mig ute så ofta. Nu är jag äntligen på bättringsvägen.

Många bra böcker har jag som ligger och väntar på mig och under dom här tre sjukdomsveckorna har jag inte orkat läsa en enda rad - istället har mina ögon fått formen av TV-rutor.

Kanske kan du ta en läspaus och känna dig för om datan ger mer (vilket jag ju inte tror). Du som är läsoman MÅSTE ju helt enkelt alltid ha en bok på gång. Svårt val?

Ha det gott och stor kram

Inkan said...

Jag säger bara OJ då.
Jag har kikat in på twitter - men blev varken lockad eller imponerad av det som skrivs där.

Fin bild - påminner mig om den figur jag skrivit dikter om "Fågelmannen".Fast han är blå. Jag har haft några av de texterna på min blogg - men det är längesedan nu.

Ingrid said...

Lyssnade på en föreläsning om välbefinnande idag som gjorde mig upprörd men får mig att fundera - det är bara tidsstöld om du inte får något tillbaka alls. Om du lägger mer tid än du får tillbaka är det på sin höjd en dålig investering. Dessutom - ska fan göra något vettigt av alla tidssnuttar. Jag polerar mitt navelludd om jag vill. Tanken på att hela tiden vara på och kreativ skrämmer skiten ur mig. Jag skulle antagligen förvandlas till en ond mästerskurk av bara farten och konspirera för att ta över världen. Behöver jag nämna att jag dessutom är övertrött och absolut borde gå och lägga mig istället?

Amber said...

Eleonora: Måla klart hemmet? It will take time!! Jag är så trött när jag kommer hem från jobbet och under helgerna att jag verkligen nte orkar måla någonting. Man ska ju tvätta och laga mat också... Suck.

Ja, läsa ska vi bara inte tala om... Jag orkar inte läsa många rader per dag just nu. Elände.

Valet är hela tiden det jag orkar, vilket inte är mycket. Sokka och Samuel går alltid först, förstås!

Kram!

Inkan: Nej, Twitter är väl inte direkt värt Nobelpriset. :-)

Jo, jag vill minnas något om en fågelman. Vi tycks ha fått ihop ett fågelpar, i olika media.

Ingrid: Det låter vettigt med tidsstölden! Det är bara det att med högre ålder tycker jag att allt mer är tidsstöld.

Mycket är bara babbel och yta. Jag borde polera navelludd i mycket högre grad! Annars har jag under mina år alltid varit full av energi och hunnit hur mycket som helst. Har inte ens lust att hinna en massa längre. Är rädd att det är något fel på mig...

Du låter litet som jag - gå och lägg dig!! Kram!