Saturday, January 15, 2011

Sociala medier - hurra!

Jag älskar de sociala medierna!! Just nu har jag skypen öppen, ser Samuel sitta och färglägga sina bilder på datorn och hör honom sjunga, i bakgrunden spelar hans bonusmamma piano och några vänner till dem hörs svagt i bakgrunden. Samuel har skärmdelat så jag ser precis varje detalj han arbetar med.


Själv sitter jag och skriver dagbok, bloggar, läser och skriver på Facebook och läser allt möjligt både i papperstidningen och på nätet. Hunden och katten ligger med en meters mellanrum och sover och en vacker kvinnoröst sjunger på P2. I just love it!

Med - och ändå ifred!

För övrigt blir jag så glad över alla kreativa unga kvinnor som bloggar och lägger ut bilder. Då menar jag inte direkt alla som skriver om smink, mode och dagens outfit på nätet, utan de som verkligen lägger ner tankar och/eller arbete på det de lägger ut (därmed inte sagt att det är fel på smink och mode i sig). Ett riktigt liv, så som jag tänker mig det. Här är en och här en annan. Jag är imponerad!! Heja tjejer!

Under min tid i Grupp 8 blev jag kallad "redigt fruntimmer" - positivt - av en man. Sedan dess använder jag det uttrycket - det är klart och tydligt och inte mesigt ett dugg. Betyder att man klarar sig i alla väder. Det kan man säga om dessa unga kvinnor - rediga fruntimmer!

6 comments:

Elisabet. said...

Lyssnade till Bodil Jönsson i något gomorronprogram. Hon berättade att hon skulle boka en tågbiljett via nätet och kämpade länge utan att hitta någon ruta för pensionärer.

Till slut gav hon upp och ringde SJ.

"Nej, det är alldeles riktigt, pensionärer SKA ringa .., det finns inget möjlighet för dom att boka via nätet ...", sade SJ-damen.

Apropå all denna underbara teknik som numera finns - men inte för alla -.

Pinsamt, SJ:

Amber said...

Elisabet: Nämen - nötter!! SJ är verkligen ett kapitel för sig. Vore kul om de blev ett kapitel för oss, vilket vi ju betalar för...

Cecilia N said...

Men jag läste ju precis att det var jättemånga pensionärer numera som är på nätet. Alltså även såna som inte haft med sig datoranvändandet från sitt arbetsliv.

Jag hade en gång som arbete att telefnintervjua folk om deras datorvanor. En tant använde skype. (Det här var sisådär fem år sen.) Jag blev lite häpen, för jag tänkte det var en ganska ny grej.
Jo, men hon hade barnbarn i Australien, så på det här viset kunde de prata med varandra!

Man ska inte döma folk efter ålder ...

Amber said...

Cecilia: Nej, många äldre, sådana som sedan länge är pensionerade, skypar och bloggar och har Facebook. I-Phone har de också! :-)

Eleonora said...

Får nog också räkna mig till redigt fruntimmer!

Amber said...

Eleonora: Ja, absolut! Ingen tvekan! Du är ett redigt fruntimmer!