Sunday, June 05, 2011

Paris dyrt och Paris trevligt

Se priset, som det står i billighetsannonser. Här är det tvärt om! 16 par herrsockor, 23 € (203 kr i dagens värde) per par. Skorna i butiken intill kostade mellan 3 000 och 6 000 € (det senare drygt 53 000 kr i dagens värde). De där som var dyrast ville jag ändå inte ha - det var ju krokodil och det är väl inte helt rätt?! Surt, sa räven om krokodilen...

På vår lokala bar - ingen rädder för kalorier här! Det fanns en burk med sylt också.

Våra frukostcroissanter uppe i Monmartre. Tyvärr kan jag inte äta bröd, så jag fick nöja mig med doften - ljuvlig förstås. Men ägg och bacon och café d´allonger är inte heller illa.

Allonger frågade jag om och då visade den unge mannen bakom disken någonting som var högt... Jag förstod när jag googlat i min snuttefilt (min iPhone). Allonger betyder både utdraget och späda ut. Jag vill ha utspätt kaffe, ju blaskigare desto bättre! Jag vet att det inte är fint att tycka om det, man ska vara expert på starka konstiga kaffeblandningar med knepiga namn, då vet man vad som gäller. Men jag gillar blaskigt kaffe. Eller utspätt. Det låter bättre.

Den här damen såg jag som rollmodell för min ålderdom. Hon satt i godan ro och läste sin tidning och smuttade på sin öl. Fast jag ska ha vin och en bok i stället. Lägg märke till käppen som står lutad mot bordet. Det är livskvalitet, att ta sig ut med käppen till baren.

6 comments:

Elisabet. said...

Aldrig har jag varit med om mer intressanta reseberättelser än den här våren. Christina (Kina), Jom (Vietnam) och nu Paris.

Helt underbart är det!

Amber said...

Elisabet: Ja, det är väl härligt - och att få dem ur helt olika temperament är också roligt. Även om alla tre åkt till samma ställe hade det nog blivit väldigt olika reseberättelser.

Inkan© said...

Hej- ser att du njuter av det franska. Ett glas vin och en bok vid ett fönsterbord...kan man önska mer?
Ja kanske en trevlig herre som sällskap och samtalspartner. Någon som läser och tänker.

Eleonora said...

Ja visst var det livskvalitet - men så var det i Paris också.....

Tankevågor said...

Åh vad roligt att få hänga med här till Paris! Jag har haft blogguppehåll och nu läser jag ikapp i den här världen.

Tycker verkligen om den där sista bilden på damen med käppen....ja så skulle jag också vilja se mig själv som gammal om jag fick önska.

Men som sagt en bok och ett glas vin skulle det såklart vara. ;-)

Amber said...

Inkan: Där slog du huvudet på spiken - vad beträffar önskan. Men de växer inte på träd, så mycket är säkert. :(

Eleonora: Ja, men vi har väl annat här hemma som är livskvalitet, som te x.... eeh, ja. Ska nog komma på något. :D

Tankevågor: Bra att du förstår hur det ska se ut på ålderns höst!!