Monday, June 20, 2011

En sparv yttrar sig om kyrkan

En bit ner på denna sida finns en del upplysningar om St Esprit, som är den tredje största kyrkan i Paris. Orgeln är dock inte särskilt stor, det hade man inte råd med när det kom till den stora orgeln som skulle byggas. Nu finns "bara" en orgel för ackompanjemang, fick vi veta av organisten i kyrkan, en ung svensk.

Personligen tyckte jag kyrkan var hemsk! Stor, dov, bara grå betong och tunga valv. Påminde mig om döden.

Påminner inte detta, ovan, om ett kranium, så säg?! Om man bara tittar snabbt, så...

Och det här är väl inre organ av något slag - aorta?


Här sitter organisten och arbetar, högt uppe i kyrkan, alldeles under taket. Till höger, drygt en meter bort är själva klaviaturen till orgeln. Där kan man trampa klaver, vilket inte är detsamma som att trampa i detsamma. :) Tror jag, som aldrig spelat sådan orgel.

Ungefär där jag stod och tog bilden satt vi och sjöng under mässan. Tyckte vi var som små sparvar i ett hörn, där vi satt under taket med alla små människor lång där nere. Hu!

2 comments:

Elisabet. said...

Ja, det var ingen inbjudande kyrka, må jag säga. Ni var alltså där och sjöng ...? Det var det allt handlade om, eller ..?

Amber said...

Elisabet: Ja, det var en av kyrkorna vi sjöng i. Den andra var svenska kyrkan, som var vacker och trivsam, om än ganska liten.