Wednesday, July 06, 2011

Blommor och blommorNew Dawn kastar sig in över balkongen. Lobelian ville jag blanda med vackra grågröna blad i år. Jag blev nöjd med det och en av mina grannar tyckte idag att det var vackert.

Grannen Kristina och jag har planterat en del utanför vår port - vi åker till en handelsträdgård eller blomsterbutik en gång varje försommar och handlar till oss själva, till hennes kolonilott och till vår lilla plantering. Stockrosor har vi nu haft ett par år. I år har de blivit alldeles kollriga, det bara sprutar stockrosor. Jag tog några plantor förra året från hennes sida (vi planterar huvudsakligen på var sin sida) och tänkte att det skulle vara de blekgula och kanske en svart och en rosa. Icke! De rosa finns på Kristinas sida och alla de svarta på min sida, alldeles utanför mitt sovrumsfönster.

Tycker de är på gränsen till...ja, äckliga i färg och utförande. De ser ut som kött. Är inte alls så väldigt glad över dem. En har inte slagit ut en enda knopp ännu - måtte det bli en blekgul!!


Nedanstående är den vackraste blomman av dem alla. Här har modren precis snitsat till håret på honom, dvs klippt. Fortfarande vill han att jag klipper honom, så det är väl bara att fortsätta. 22 dagar kvar till 13-årsdagen... Fantastiskt vad en sådan gosse kan växa! 175 cm lång. Själv är jag 163 - till och med stockrosorna är längre än jag.

2 comments:

Elisabet. said...

Jag håller med ang. stockrosorna - dom svarta - men dom rosa är ljuvliga!

och sonen liknar en grekisk gud.

Självlockigt hår han också .., precis som undertecknad ,-)

Amber said...

Ja, sonen valde en väldigt speciell pose - litet som en härförare. :)

Tjockt och självlockigt, ja. Fusk! Jag har självfall, jag med - det faller rätt ner av sig själv. :)