Thursday, July 28, 2011

Tonåring!

Samuel fyller 13 år idag! Vi firade hos hans pappa igår eftersom lillasyster Signe fyller år dagen innan. Hon fyllde 8. Solen sken och Samuels pappa höll ett fint tal med anledning av sonens inträde i tonåren. Han deklamerade också en dikt, som hans morfar deklamerat för honom när han inträdde i tonåren.

Drömmen och verkligheten... De fina franska macaronerna jag bakade och bilden av hur de egentligen skulle se ut. Suck. Men de var ju goda med sin smörkrämsfyllning med hallon i. En gäst trodde att det var räkor... Thanks a bunch!

Jag skulle läsa en dikt för Samuel i morse när jag uppvaktade med sång och frukostbricka. Bråttom hade jag eftersom jag ville hinna uppvakta strax innan hans födelsetid, dvs 8.56. Den dikt jag hann hitta blev en limerick ur The Penguin Book of Limericks:

Two earnest young fellows named Wright
Discovered the secret of flight
Now the earnest young crew
of a B52
Can wipe out the world overnight

Borde förstås ha planerat bättre, men letade sedan upp en något mer passande, vilket fick bli en dikt av Harriet Löwenhielm. Vi fick vänta lääänge på att få detta gossebarn, så utifrån detta tolkade jag Löwenhielms dikt:

Är det du, är det du, allra käraste barn,
som har kommit till sist ändå.

Om du kunde begripa, vad jag längtat,

men det kan du visst aldrig förstå.

Tänk, att du skulle komma till sist

det vågade jag väl knappast tro,

fast det var då min enda beständiga dröm,

som aldrig kom till ro.

Kom och sätt dig hos mig, lilla barn.
Får jag krama dig sakta ett slag?

Jag vill känna, att du är mig nära,
jag vill höra dina andetag.
Tänk, vad allting konstigt och krångligt
med ens blivit lätt att förstå.

Hjärtans allra käraste lilla barn,

så väl, att du kom ändå.Samuel med sin önskepresent, en ritplatta till datorn - Wacom Bamboo Special Edition. Han fick den ju igår, så kvällen ägnades åt att rita bilder.

6 comments:

qi said...

En sen gratulation till Samuel!

Jag tycker mycket om dikten av Harriet Löwenhielm! Har inte läst den tidigare, känner med ens att jag behöver öka mitt läsande av HL..

Pernilla said...

har läst någonstans att man ska ha sånt där glatt "flergångsbakplåtspapper" när man gör macaroner. Dom lossnar tydligen väldigt bra från dom och blir hela och fina :-)

Amber said...

Qi: Samuel tackar för gratulationen!

Ja, det finns ju hur mycket som helst att läsa. Man får lite tips från höger och vänster och så läser man något och så kommer nya tips. Himla bra! :)

Pernilla: Jag hade flergångsbakplåtspapper. Lossnade gjorde de, men de flöt ut så det var tur att det fanns en ugnslucka...

Veronica said...

haha! Nejmen vad trist det är när det inte ens är i närheten av bilden i kokboken! Kämpar just nu med att ta ikapp flera års mat och bak kunskap jag borde besitta!! Så jag förstår dig! MEN: Huvudsaken är att det smakar gott, gärna godare än man trodde, och du vågade faktiskt bjuda på dem ;-)

Fantastiskt rolig blogg har du!!

carulmare said...

Tänk tonåring... och nu förstår jag ju att det är skillnad på macaroner och makaroner, så jag blev i alla fall mäkta imponerad! :)

Det är väl lite försent att gratulera, men jag undrar vad Samuel tycker om ritplattan. Den såg stor och fin ut... kanske har du också provat den?

Nathalie said...

Hej! Såg att du tittat in på min blogg så då tänkte jag att jag skulle titta in på din också :)Oj vad Samuel har blivit stor! Jag känner mig plötsligt väldigt gammal, senast jag såg honom var han liten och blyg och höll dig i handen. Jag gillar bilden på macaronerna, haha! Kul att någon trodde det var räkor.