Thursday, August 04, 2011

Hundpromenader och vackra kvinnor

Under mina hundpromenader slås jag ofta av hur många otroligt vackra kvinnor det finns! Inte 18-åringar - då är det ingen konst att vara vacker. Nej, kvinnor från, säg 45-50 till 75 års ålder. Väldigt många är mycket välvårdade, andra inte lika noga med färger och naglar, men väldigt medvetna om sitt jag och starka i uttrycken. Jag blir ofta glad av att se dem, prata med dem eller bara utbyta ett leende.

På grund av Sokka stannar många och vill prata eller klappa. Och så vindlar samtalen ibland länge och handlar om livet, barnen, barnbarnen, hundar de har eller har haft. Det är så...ödmjukt.

Det är inget fel på män i dessa åldrar, direkt, men de ser ganska lika ut och mycket få har tid att stanna och prata.

Jag brukar möta en dam med två tempelhundar, den ena champagnefärgad och den andra litet mörkare - de heter Chamapagne och Caramel. Vi har pratat en del och här om dagen hade hon sin make med också. De har tidigare haft dvärgschnauzer, så det blir livliga samtal om hundar.

I morse såg jag en kvinna, 65+, komma cyklande i litet linne med svala lila färger, knälånga vita byxor, slätt bakåtkammat mörkgrått hår, röda glasögonbågar och rött läppstift. Hon såg så härligt lugn och fri ut. Hon hade strandgrejor på pakethållaren, så det var nog en njutardag för henne.

4 comments:

Eleonora said...

Tack själv för pratstunden vid balkongen. Alltid lika upplyftande att samtala med dig!! Tack också för erbjudandet att bistå mig med datajoxet. Det ger mig kraft.

Nu har jag också läst alla de senaste inläggen och gläder mig åt kul limerick - "räk"-hallon kakor - go o fin tonåring - och dikten till honom var totalt anpassad - samt favvo-vovven Sokkas framfart i verkliga livet.

Du får aldrig flytta - du är den granne som alla vill ha!!! Kramis

Amber said...

Eleonora: Du är väl ett gulläpple!!!

Elisabet. said...

Ja, jag har ofta tänkt samma sak! Och jag tänker också .., ååå, så många välskapade kvinnor det finns .., så vackra kroppar, nästan så man inte tror att det är möjligt!

Hallandska män och kvinnor lär ha den högsta medellivslängden i vårt land. Kanske beror det på morgondopp i havet?

I morse så jag som ett litet lämmeltåg av äldre män och kvinnor på väg ner till havet och en man i min ålder kom och köpte frallor i vit badrock. Ja, det är viktigt att den är VIT och av frotté, annars blir det förstås helt fel ,-)

Amber said...

Elisabet: Livslängden ökar säkert med antalet morgondopp! Man trivs och njuter, där ligger det nog. Och rör på kroppen. Det tänker jag om mitt vinterbadande också.

Vit frotté, självklart!:) En skulle inte drömma om att gå och handla bröd i något annat...