Tuesday, October 09, 2007

Inför nattfrosten

Samuel ligger i sin sängoch lyssnar till Gerry Mulligan för att kunna somna, och jag sitter här och slåss med bloggprogrammet som vägrar lägga in de två första bildcollagen jag gjort på datorn.
De "vanliga" bilderna gick ju att lägga in. Suck. Jag hoppas framöver bli lika duktig som Visionary Soul på bildcollage.

Kastanjer plockar vi varje höst och lägger överallt och i fickorna dessutom - det innbär lycka enligt fransmännes sätt att se, läste jag för många år sedan. Tycker om tanken och också känslan i handen, när jag sticker ner den i jackfickan och kramar kastanjen. Samuel gör likaledes.Det verkar bli frost i natt, så jag har plockat de sista krasseblommorna och ställt i en liten vas i matrummets fönster. Julkaktusarna, eller novemberkaktusarna, eller vad de nu heter, har jag också tagit in i kväll. Alla har satt knopp, lycka lycka!!
Min änglatrumpet har trumpet (hihi) låtit bli att blomma hela sommaren - nu har den rackaren trettio knoppar... Hur dum får man bli?! Två blommor har slagit ut och flera är på gång de närmaste dagarna. Har tagit in den för natten nu. Nedanstående bild tog jag i eftermiddags.

Alltså, bildeländet vägrar släppa taget om texten. Snacka om att limma!!


Jag är helt slut, men måste frysa in en del mat och hänga upp fuktig tvätt innan jag dyker ner i paulunen. Nå, det finns de´som värre e´än en smutsig liten tvätt, eller nåt... Det låter så tryggt med en svag aning av Gerry Mulligan från Samuel rum. Natti!

9 comments:

qi said...

Tack för den fina bilden av krasseblommorna! För mig har det varit första året på länge utan att ha egna att plocka. Saknar färgerna och doften, men får stå mitt kast eftersom jag inte sådde några frön..

AMber said...

Det är verkligen en speciell känsla med krassen. Förstår att du sakna färgerna och doften; jag älskar båda! Och igår kväll när jag plockade in blommorna bad Samuel att få lukta på stjälkarna - de doftar ju så härligt kryddigt.

I år har jag bara haft krasse som jag sått av frön som jag plockat från förra årets skörd - tillfredsställande minsann!

Eleonora said...

Härliga blommor på din balkong. Igår noterade jag vita långa rosor!Hoppas trumpetblommorna klarar sig lite till. Härliga Samuel som somnar till Gerry Mulligan - han är en underbar liten pojke!!
Kastanjer är så sköna, mjuka, runda och fina i färgen. Ska ut och plocka några idag. Jag har ett fint träd utanför mitt köksfönster. Kram söta vännen

Bloggblad said...

Då ska jag stoppa fickorna fulla!

Jag har tagit in blommor ända fram till förra veckan - nu är det vinter för min del. Går inte ut i trädgården förrän nästa vår!

Visionary Soul said...

Hallå min vän - tack för komplimangen! :-) Vet du, det är ganska enkelt att göra fina bildcollage med hjälp av det eminenta gratisprogrammet Picasa, som du hittar på nätet... ;-)

Kastanjer, det har vi inga här. Jag minns från barndomen att vi brukade plocka sådana som fallit från trädet hos ett konstnärligt underbart par som var vänner till föräldrarna. Jag visste inte att det betyder lycka att bära dem i fickan! :-) De är väldigt mysiga att ha i fickan och stryka med fingrarna över... tänk att de kan vara så lena. Naturen kan, minsann! :-)

AMber said...

Eleonora: Den vita rosen, med fem fina knoppar, varav två stora, är min Shasta - den ger stooora vita rosor. Fantastiskt vackra och ljuvligt doftande.

Kastanjerna har jag plockat från gatan under trädet utanför ditt fönster.

Med fickorna fulla av kastanjer blir du bara hälften så lång som nu - det blir tungt. :-)

Jag har inte tagit in balkonglådorna ännu och inte slagit in Shastarosens stora kruka i isolerande material. Och så ska en del av balkongmöblerna ner i källaren. Sedan är det klart.

Visst är det en speciell lugn känsla över att göra vinter!

Visionary Soul: Jag har Picasa på den andra datorn, ska försöka med det program jag har nu. Går inte det laddar jag ner Picasa.

Ja, alla möjliga kan, men naturen bäst, trots allt. Jag tycker så mycket om idén om att det innbär lycka att bära en kastanj i fickan.

AMber said...

Alltså, där det börjar "Med flickorna fulla..." riktar jag mig till dig, Bloggblad. I förra inlägget.

Evas blogg said...

Kastanjer har vi inte här, tyvärr. Det var ett tag sen jag plockade in blommorna.Här har det varit frost ett par ggr. redan.

AMber said...

Eva: Frost är vackert, men ack så kallt så här i början. Min änglatrumpet har sex stora klockor nu sedan jag plockade in den. Det doftar ljuvligt!