Tuesday, October 23, 2007

Underhållande verksamhet


Jag är en lapp- och listmänniska, vilket jag skrivit om förut. Nu när jag sitter och plockar med pappersbitar och anteckningar, blir jag litet fascinerad över en del av mina anteckningar. Jag skriver upp vad folk säger på radio, på gatan, till mig, på restauranger... Sådant jag läser någonstans skriver jag också upp.

Hittade tre exempel:

Varför finns det sånger om jullov, men inte om mammaledighet? (Sonen...)

Seeds of Imaginations is an addicting flash toy type thing with a lot of beauty, but very little point. (Ingen aning...)

Mycket tyder på att det blir ett snigelår i år. (På Aktuellt eller liknande.)

Ja, så hittade jag tal jag hållit, utkast till dikter, massor av boktitlar och musikstycken. Konstiga bilder. Lappar, lappar, lappar.

Det tar 8 timmar till Peking från Stockholm.

7 comments:

Eleonora said...

Hej kära lapplisa! Här får du en påminnelselapp om besök på Nationalmuseum och Roslin. Ja, det är långt till Kina, men ni är i varandras tankar - garanterat! Kramar

AMber said...

Eleonora: Ja, vi ska se Roslin ihop!

Sov bara 5 timmar i natt...

Eleonora said...

En liten uppmuntran i ensamheten finner du i din mail. Kram från mig

Inkan said...

Detta med lappar känner jag igen - men numera har jag alltid en liten anteckningsbok med mig. I den hamnar allt som fastnad och väcker intresse.
En del är embryon till en dikt eller stt stycke prosa. En del bara är något jag blivit förtjust i eller förbryllad över.

Visionary Soul said...

För att distrahera dig lite, ska du få ännu ett citat att lägga till lapparna:

"There´s nothing more radical, nothing more revolutionary, than two people loving each other, one: because it´s so uncommon these days, and two: because it´s so difficult to do." [Bono i U2, i en radiointervju för kanske 20 år sedan]

Ha det så mysigt du kan i din "ledighet"... rätt som det är så är han hemma igen, din lilla kloking till son...

Det Mörka Hotet said...

...men NU måste du väl ändå ha lappat klart, eller


DMH/Samuel

AMber said...

Eleonora: Haha, ja det har sina sidor att ha söner. Förmodligen andra att ha döttrar...

Inkan: Jag har också haft en minimal anteckningsbok,men den ligger i någon av de handväskor jag inte använder (just nu), skulle jag tro. Problemet är att en liten anteckningsbok alltid är någonstans annanstans än jag - eller tvärtom. Löser problemet (inbillar jag mig) med att ha antecningsblock litet här och var, därur river jag sedan små lappar med dessa anteckningar som jag sedan tänkt, tja, skriva ner... nä, jag vet inte vad jag tänkt. Att bara komma ihåg, tror jag.

Visionary Soul: Tack för distraktionen - låt oss hoppas att han har fel, den vackre Bono.

Ja, nu är det "bara" drygt en vecka kvar till den lille mannen kommer hem. Han har mailat mig.

DMH: Ha, du har ingen aaaaning hur många högar jag har att gå igenom. Dessutom orkar jag inte allt samma dag. Då tappar jag modet fullständigt. :-(