Saturday, January 05, 2008

Lätt postjulfrustration

Har pratat i telefon ett par timmar idag. Litet ovanligt. Jag gillar inte att prata i telefon egentligen; förmodligen för att det mest blir långsamt struntprat, som tvingar fram en har-inget-annat-att-göra-än-att-vara-elak-och-provocera-Amber. Hur barnsligt som helst.

Det ena samtalet var med ex-svärmor, Åsa, om SvD:s stora helgkryss, som kom före jul. Det är inte helt lätt, men rätt roligt. Vi är bra på att lösa ihop och blandat med korsordsproblematiken blir det litet annat samtal i en bra blandning.

Det andra samtalet var med Space Babe, som är rolig att prata med, och inte så slätstruken, utan har gott om synpunkter och idéer. Hon är känslig också, så man får tänka till om man gör som jag ibland - supergeneraliserar så stickor och strån ryker. Över huvud taget blir jag glad, som jag väl sagt vid åtskilliga tillfällen, över människor med egna åsikter, inte alltid så bekväma, men (väl) tänkta utifrån både fakta och erfarenhet.

Granen åkte ut igår. Så mycket barr! Ett tiotal sopskyfflar fulla - vågade inte använda dammsugaren till allt det. Minns hur det var för åtta år sedan då jag senast hade livegran. Dammsugaren höll på att kvävas, stackarn. Nu finns det små anhalter av barr här och där, men städerskan kommer på måndag så jag tittar åt ett annat håll några dagar och låtsas som det regnar (paraply och stövlar kanske?).

Resten av julen då? Kanske ska plocka ner adventsstjärnorna i morgon och julkrafset i Samuels rum också. Har fått lov av honom, annars vågar man inte plocka...

Förstår inte vad det är med mig idag, alldeles vild i kroppen och knoppen - borde ha en boxboll! Eller en redig karl, om man nu får vara så oförblommerad.

8 comments:

Panter said...

Nu fick du mig att skratta! Tack!

Amber said...

Vad bra! Då blir det litet längre tid här på jorden!

Anonymous said...

En boxboll är superbra. Det har jag och boxhandskar!! Kul att du tittade in på min blogg.

Syster Yster said...

Så klart man får önska. Även en karl om man behöver :)
Jag slipper granbekymmer i år för vi har inte ens haft plastgranen framme i år!
Skönt faktiskt!
Ha en skön och lugn trettonhelg!

Amber said...

bibchen: Ojdå! Gissar att du blir pigg som sjutton när du slagit på den!! Det blev jag lovad i 40-årspresent, men jag fick ett eget exlibris istället. Inte illa, men nu är det nog dags för boxboll i alla fall!

syster yster: Bra! Jag önskarrrr! Ska ha det så skönt det går. Du med, I hope!

Elisabet said...

Det kanske var fullmåne-dags när du skrev det inlägget?
Sånt påverkar mig alldeles oerhört och då är det INTE en boxboll jag längtar efter ..-)

Elisabet said...

Och nu kom jag ihåg en sak till .., i Köpenhamn förra helgen passerade jag en liten affär med namnet "Amber", - bräddfylld med bärnstenssmycken -!

Just då tänkte jag på dig.

Amber said...

Elisabet: Åh, vad härligt att bli tänkt på. När jag flög in över sydsverige, i trakten av Ystad, i somras, tänkte jag på dig. Vad bloggandet ändå ger i tankar och människor! Fantastiskt, tycker jag.