Sunday, January 06, 2008

Vardagen sipprar ryckvis in

Kallt inomhus, känns som skulle jag aldrig kunna bli varm mer. Har försökt läsa, i tre olika böcker. Fastnar ingenstans, surfar bara på ytan. Tycker jag borde göra en massa, men gör ingenting. Typiskt söndagsfenomen.

I kväll ska jag med Samuel, Signe, x-svärmor och Mathimlen på Disney on Ice i Globen. Hmm, kanske bra med litet tankeskingrande verksamhet.

De brukar gå runt i Globen och sälja saker som de flesta barn vill ha, gärna saker som lyser. Samuel har kvar ett lysande svärd som vi köpte när han var 3 1/2 - han var så där lagom intresserad då och de två andra gångerna vi såg föreställningen. Vi får se om det är någon skillnad denna gång.

Det är som med cirkus, varje gång säger jag att vi aldrig mer ska gå och så kommer det reklam och jag tänker att den här gången kanske... Och Samuel brukar vilja gå och vara lika ointresserad varje gång, när vi väl är på plats. Den här gången var han faktiskt tveksam redan innan, så det blir väl definitivt sista gången. Signe har nog mer nöje av det. Socialt kanske det är bra, jag menar, att göra något ihop?!

På tisdag och onsdag ska Samuel göra proven till musikklasserna - jag är nervös, men försöker att inte prata om det alls. Samuel verkar inte bry sig. Jag har tränat att låta honom splittra ackord, vilket han klarar galant och testat hans omfång, vilket jag inte kan göra något åt. Vet heller inte hur det ska se ut på en drygt nioårig pojke. Han går väldigt högt i alla fall, trestrukna d rent, visserligen med viss svårighet, men ändå. Tvåstrukna h (eller b, som han lärt sig att det heter) går lätt. Det var det högsta jag kunde sjunga, väl uppsjungen, när jag sjöng sopran.

P2 har trettondagskonsert, en kör sjunger Rutters Star Carol och Gläns över sjö och strand. Vackert. Det sista av julen sipprar långsamt ut...

Den här om kinas olympialogga är hmmm, värd att se.

2 comments:

Panter said...

Loggan... ger onekligen tankar

Hur var nu föreställningen? Kan tänka mig, men jag kan ha fel, att jag skulle känna att har jag sett en så har jag sett alla.

Amber said...

Ja, loggan är väl inte helt fel ute.

Du har inte fel - har man sett en har man sett alla. Små variationer - ungefär som Kalle Anka på julafton - några nya saker tillkommer och koreografin ändras, men figurerna har ju inte så stort utrymme att säga eller göra något nytt. Speciellt inte på is!

Samuel och jag tittade på tekniken, och pyrotekniken, till stor del.