Saturday, April 04, 2009

Vårlördagsmorgon

Frukost med Språktidningen och färskpressad apelsinjuice. Duken orkade jag inte, njae, hann jag inte stryka eller mangla igår. Men det gick ju ändå.

Tulpanerna jag köpte till dammiddagen igår. Passar med gardinerna som hänger alldeles intill.
Samuel födelsedagsteckning till pappa som fyller år i dag. Föreställer pappa som rufsar Samuel och lillasyster Signe i håret.

7 comments:

Evas blogg said...

Vad står det på pappans tröja? Min dotter har skrivit en artikel i senaste numret av Språktidningen. (Elin G)

Amber said...

Eva: På tröjan står det "Jag är skeptisk" - han är med i någon förening för skeptiker världen över.

Då ska jag leta efter dotterns artikel! Kul!

Eleonora said...

Både bok och blommor i Gul/orange. Fint! Trevlig söndag.

www.watercolor.nu said...

Tittar in ibland o såg de fina tulpanerna, bläddrade neråt och läste att du pratar med krokusarna - va e de för konstigt me de? Kul att du målar - för de gör du väl fortfarande? Sen... såg jag ditt brända bord! Fy va läbbigt! Fixa brandvarnare genast!
/Körkompisen

Inkan said...

Tulpaner ja. Vilka vackra du har.

Jag ska införskaffa en spänstig bukett på lördag - jag vill så gärna höra det där fraset oich jag tänker välja blandade färger -just för stimulansen.

Glad Påsk!

Bloggblad said...

Vilka ljuvliga tulpaner! Och gardinerna klarade sig? Antar att du fått ordning på ditt kök igen eftersom du har dammiddag.

Här har jag firat långfredag genom att röja ur gamla skäms-saker ur kylskåpet. Får såna nojjor när jag ser "Rent hus"... blir riktigt ordningsam av det.

Fast jag har hunnit promenera och ligga på soffan också!

Stilig teckning!

Amber said...

Eleonora: Fint att du uppmärksammade färgmatcningen. Jag gillar när färger pratar med varandra.

watercolorkompisen tillika körkompisen: Vad roligt att du tittar in ibland!

Jaså, du tycker inte det är konstigt att jag pratar med krokusarna - antingen är vi två galningar eller så har du rätt! Jag lutar åt det senare.

Brandvarnarbatteriet satte jag dit igår, så det är fixat. Nu ska jag införskaffa en pulversläckare också. Och sluta tända låga ljus på frukostbordet. Dock ljus med låga.

Inkan: Ja, det där gnisslandet av alldeles nya tulpaner är speciellt. Jag älskar också färgblandningar i tulpanbuketter - orange och rosa eller röda och rosa är en favorit.

Bloggblad:
Njae, jag har lagt en tjock duk med bordsfilt under på det brända bordet, i övrigt är det i stort sett i ordning. Taket behöver målas om, men om man inte vet om det så ser man det inte.

Jadu, de där skämssakerna kanske man skulla ta tag i. I kylskåpet i alla fall. :-) Själv ägnade jag en del av långfredagen åt att sjunga Improperierna i kyrkan - det var för eländigt med allt svart, och ljusgloben var över täckt. Huga.