Thursday, December 31, 2009

Gott Nytt År!

Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden långt därborta i grådiset - ser ut som en raket. Promenaden i dag, med Kerstin, ledde oss till kyrkan. Kvinnan nedanför, ca 7 cm hög, är utsmyckning på en av de tunga bronsdörrarna. Jag är mycket förtjust i henne, riktigt varför vet jag inte, men det hade man säkert kunnat fråga farbror Freud om. Jag tror hon bådar gott inför det nya året, 2010!


Gott Nytt År, där ute!

7 comments:

qi said...

Gott nytt decennium Amber!

önskar qi

carulmare said...

Gott nytt år, Amber!

Intressant relief på en kyrkodörr! Man skulle kunna tro att kvinnan är Eva och att ormen är Frestaren... men så väldigt många bröst hon har... och titta på ormens placering! Den får mig att tänka på Indien och kundalini och sånt! Och brösten på fruktbarhetsgudinnor...

Inkan said...

Så lustigt- vi har också en Uppenbarelsekyrka här i Midsommarkransen - som bl a min onkel Eric var med och konstruerade. Akustiken är så precis avvägd att alla musik&sång-konserter är fantastiska. Och vår (tidigare) så berömda motettkör spelade även in skivor i kyrkan!

Ett bra nytt år 2010 önskar jag dig!

Londongirl said...

Gott Nytt År önskar jag dig!

Vad hurtig du är som vinterbadar!! :-)

Eleonora said...

Gott Nytt År på dig också kära vän!

Amber said...

Qi: Tack! Ja, decennium byter vi ju också...

Carulmare: Förmodligen har du alldeles rätt. Jag ska studera Carl Milles idé närmare. Reliefen är både otäck och lockande, tycker jag. Frågan är vad han menade med den. Dörrarna, eller bronsportarna, är "smyckade" med bilder som alla är väldigt otäcka och ångestframkallande.

Inkan: Jag tror det finns många kyrkor med namnet Uppenbarelsekyrkan i Sverige.

Roligt att du har en släkting som varit med i skapandet av kyrkan - det är rötter bakåt, det.

Akustiken är otroligt viktig i en kyrka. I vår kyrka är akustiken fin om man går utanför altardomänen s a s. Men inte är den så bra att pela in skivor i precis. I Stockholmsområdet spelar man gärn in i Nacka auala, som har fantastisk akustik. Vet att bl a Malena Ernman spelat in där.

Londongirl: Tack! Njae, hurtig vet jag inte... Tja, kanske ändå. :-)

Eleonora: Kram i vinterkylan!

Eleonora said...

Hugamej vinterbad - och på kvällen till råga på allt!!! Hoppas du kommer levande hem och kan värma dig med en konjek! Kram kram