Saturday, December 26, 2009

Vinterbad 2

Kom nyss hem från dagens vinterbad. På Restaurangholmen - det gula som syns längst bort är herrbadet där bastun står varm och väntar. Vad som inte är varmt är vattnet.

Jag lånade ett par badskor, vanliga flip-flops, och hade dem på mig ända ner i vattnet och då gick det bättre. Det gör så otroligt ont i fötterna av kylan annars.

Tappade fullständigt andan andra gången jag gick ner i vattnet idag. Doppade mig inte, men hällde vatten över mig både på fram- och baksidan. Efteråt satt jag på en bänk ute i kylan, inlindad i min handduk och bara njöt och pratade med Kerstin, som också är körkompis i andraalten. Känner mig tio gånger piggare nu än när jag var på väg till badet.

Nästa lördag är jag medlem i badklubben, eller vad det heter. Härligt! Kommer att bada varje lördag hela vintern!

På hemvägen snöade det småspik som när den landat blev så här vacker på buskarna.

Och hemma satt Samuel med kompisen Alex i soffan och spelade Wii och hojtade. Jag tittade på de rena vita tulpanerna och satte mig för att skriva detta, innan gossebarnen får hemgjorda hamburgare till middag.
Har man, just nu, ett bra liv eller...?!

5 comments:

Lena said...

Att bli vinterbadare är nog det sista jag skulle kunna tänka mig. Jag både förundras och beundrar. Ha det fortsatt gott!

Amber said...

lena: Det är såå skönt! Men man ska nog vara funtad på ett speciellt sätt för att tycka om det. Jag är ju från början norrbottning, så det är väl en vana sedan barndomen att man gärna går ut i kylan, eller duschar iskallt, för att svalka sig.

Ha det skönt själv nu när kylan komme rpå riktigt!

Inkan said...

Låter tufft... men kan tänka mig att upplevelsen är speciell.

Jag njuter i finsk bastu - och det iskalla doppet efteråt, har haft ett favoritställe i närheten av Kuusamo i Finland där jag bastade en hel del en gång i tiden- då jag hade en bilburen Jean.

qi said...

Det ska vara en väldigt skön känsla efteråt, när man kommit upp har jag hört. Det är bara det där innan, i vattnet, man ska ta sig i genom först...

Amber said...

inkan: Det är väl inte så stor skillnad mot ditt badande i Finland gissar jag, förutom kylan i doppet möjligen. En Jean - inte illa! :-)

qi: Ja, känslan efteråt är otroligt behaglig och varm. Jag tänker inte så mycket innan jag doppar mig, eller stänker vatten över hela mig. Jag bara gör det - och gnölar litet ibland.