Friday, August 06, 2010

En av de 60


Bland de 60-talet målningar jag fann när jag skulle välja inför utställningen i våras fanns denna. Satte upp den på väggen för att över tid utröna vad den kunde betyda. Tja, det var ju en hel del det. Rätt fascinerande att plocka fram den så här 13 år efteråt.

5 comments:

Elisabet said...

Jättefin! Den skulle jag gärna ha haft på väggen .., den påminner lite om en affisch.

Inkan said...

Inter- fotbollsfan?
Ja varför inte - min kära syster är barca-fan- så klok hon är. Messi har förtrollat dem när de bor därnere.

Amber said...

Elisabet: Ja, den är stor som en affisch. Kanske enkelheten som påminner om en affisch, eller någon speciell affisch?

Inkan: Nej, jag är verkligen inget fotbollsfan - tanken är ordets betydelse. Mellan... Det finns ju ett "mellan" mellan personerna på bilden. Och det gör det ju mellan oss andra i verkligheten också. Det är det spännande, och jobbiga ibland, med livet.

Anna said...

Jag njuter fortfarande stort av din fina tavla som bor hemma hos mig. Den kommer jag aldrig att ledsna på och den får många komplimanger av mina beskökare, samt folk som sett bilder hemifrån mig också. Den här rödgröna är helt annorlunda, det är spännande att du har en sån bredd på ditt konstnärskap, det är starkt tycker jag. Som affisch skulle jag nog tänka på någon teater eller kanske ballett, inte på fotboll i alla fall, fast det tänker jag ju rätt sällan på å andra sidan :)

Amber said...

Anna: Åh, vad roligt att du fortfarande njuter av den! Jag har inte sett den på minst 15 år, gissar jag.

Man utvecklas ju som konstnär, men det går oftast att känna igen vissa drag, trots den utvecklingen.

Finessen med konst är ju att man får tänka hur man vill, även om konstnären tänkt på ett visst sätt. Jag är ju språklig av mig så texter som finns i mina bilder (rätt sällan) är ofta på latin eller grekiska.