Wednesday, June 17, 2009

Ryktet

...om min död är betydligt överdrivet! Men hur hinner människor både jobba - särskilt lärare - och blogga undrar jag. Livet har verkligen gått på högvarv den senaste tiden.
Ett härligt uppehåll i stressen hade jag i Kroatien från den 16 - 23 maj . I kammarkören jag sjunger i gjorde vi en resa till en fantastiskt vacker ö, Korcula, där vi bodde i ett nunnekloster. Vi gav bl a en konsert i Dubrovnik, som är en ovanlig stad med blanka vita gator i centrum.

Dubrovnik i eftermiddagssol.


Det bästa med resan var att få bo så nära Adriatiska havet, ungefär 10 från mitt fönster till vattnet, lugnet och frånvaron av onödigheter i klostret, den oerhört goda maten, solvärmen och det turkosa vattnet. Ja, det finns så oerhört mycket som var bra. Korcula är ett mycket bra resmål! Jag har sällan njutit så helhjärtat av ett resmål, som av detta.


Utsikt från fönstret vid fotänden av sängen...

och utsikt från fönstret till höger om huvudänden av sängen.

Mina badande körkompisar nedanför mitt fotändsfönster.

En sjöborre vi tog direkt ur havet, krossade med en sten och åt den goda, gulaktiga rommen ur.

10 comments:

Bloggblad said...

Välkommen tillbaka. Det låter ljuvligt. Allt utom sjöborren som ser mysko ut.

Jag hinner inte blogga, men det är ack så mycket lättare att sätta sig här än att dra igång Stora Röjningen... Under terminerna orkar jag bara jobba, sova och blogga. (Nästan) Och nu när jag har Stora Röjningen i sikte får jag väl låsa datorn. Det värsta är att jag nog gör det själv och minns var jag lägger nyckeln... som med godis som jag gömmer... ibland funkar minnet.

Amber said...

Tack! Det känns skönt att börja skriva igen. Behovet finns, men inte tiden. Jobba, sova och läsa blir det för mig under de värsta delarna av terminen.

Röjningnen, ja... Går till jobbet i morgon förmiddag och röjer det sista. Sedan börjar hemröjandet efter midsommar. Pust.

carulmare said...

Fantastiskt fint med så mycket hav här på bloggen, det glittrande blåa Medelhavet! Och nu reser jag bums till Korcula! Där vill jag bo, i samma rum som du bodde, och titta ut genom samma fönster som du gjorde. :)

Kul att du är tillbaka!

Amber said...

Ja, Adriatiska havet är en dröm! Jag lovar att du skulle älska att bo i det rummet - tystnaden i klostret, solen in genom fönsterluckorna i fotändsfönstretpå morgonen, solen genom det andra fönstret framåt sen eftermiddag. Lugnet i den lilla staden, den närproducerade maten och likaså vinet.

Ett perfekt ställe att skriva på...

Tack - det är skönt att vara tillbaka!

Panter said...

KUL att du är tillbaka!
Den resan hade jag gärna gjort.

Panter said...

Kul att SE dig också!

qi said...

Roligt att höra från dig! Åh, jag måste börja sjunga i kör snart, vad mycket roligt man verkar få då... :-)

Amber said...

Panter: Ja, så ser jag ut - fast du ser inte mina bruna ögon. Det kommer väl det med. :-)

Ja, resan var verkligen något extra!

Ska titta in till dig med.

Qi: Körsång äger, som min son skulle säga!:-)

Bloggblad said...

Oj, vad kul att du kommit ut ur garderoben, även om det är med solglasögon på...

och visst ger körsång det lilla extra åt livet! Vår kör kommer sällan så långt på det anslag vi har, men vi har desto trevligare. Och Sunne en regnig majdag är inte att förakta!

Amber said...

Bloggblad: Sunne en regnig... Nähä du, det är att göra dygd av nödvändigheten, det! Fast det får man ju göra ibland, annars blir det för eländigt. :-)