Tuesday, July 28, 2009

SommarpysselI dag fyller fiskeexperten 11 år och i går fyllde fiskeexpertens lillasyster 6 år. Till lillasyster Signe sydde jag en apkostym, om hon önskat sig. Det visade sig ta en himla tid - 10 timmar - men sedan kände jag mig otroligt duktig...
Fiskeexperten lyckades få tre abborrar när vi andra inte fick ett enda fjäll. Han fick också lära sig att rensa själv, vilket gick riktigt bra.
Och farmor Åsa satte förra året näckrosor i lilla potten och nu blommar de friskt!

6 comments:

Eleonora said...

Aborre - smörstekt - är det bästa som finns! Kul att det var S. som fick fisken.

Det var attans vad du är duktig att sy!!! Kan du allt???
Fortsatt god sommar!

Amber said...

eleonora: Ja, den smörstekta räckte till förrätt.

Ja, Eleonora jag är duktig på det mesta, eftersom jag är en sådan tjurskalle. Dock är jag usel på att åka skridskor och hålla ordning på papper, som gärna översvämmar min tillvaro. Se där något att öva på, pust. :-)

Bloggblad said...

Måtte aldrig mitt barnbarn önska sig en apdräkt...

Den ljuvliga bilden på fiskande son + skor får mig att tänka på en härlig liten sång: Jag glömde mina träskor när vi badade ... smög och hämtade... på stenen satt det en mås och sov... (minns inte hela stroften, men den stämmer rätt bra med bilden.)

Anonymous said...

Hej Ansa!

Vill bara meddela att din fisktokiga f d elev Ronnie flyttar till Bergslagen om två veckor för att gå på sportfiskegymnasiet. Och ska bo i egen lägenhet. Så får sonen några fiskefrågetecken så vet ni vart ni kan får hjälp!

/Karin

Amber said...

bloggblad: Nog klarar du att sy en apkostym! Men kanske nöjer sig ditt barnbarn med en balettkjol - det är i alla fall lätt att sy. :-)

Känner inte alls igen strofen. Har googlat på den, men inget...

Snart är sommaren slut - det gör inte mig alltför mycket. Jag älskar ju hösten!

Karin:
Åh, vad roligt! Vad mycket spännande han kommer att få lära sig. Vi får väl höra av oss när vi behöver riktig experthjälp!

Hälsa Ronnie så mycket!

Anonymous said...

Tack Ansa!
Klart jag ska hälsa Ronnie.
Jag ska be honom ge dig en rapport sen vid tillfälle!

/Karin