Wednesday, July 01, 2009

Stuprörsmorgon


När jag för ett par timmar sedan drog ur öronpropparna hörde jag ett svagt kvillrande i stupröret utanför mitt sovrumsfönster. Regn! Upp och ut på balkongen! Doften av regn, fuktmättad luft mot huden... Aaah! Doftade på den blekrosa New Dawn som slagit ut på spaljén.

Intog frukosten på balkongen, läsande senaste numret av Språktidningen, iförd min egensydda tunna morgonrock. Tyget köpte jag i England i början av 90-talet för att ha till köksgardiner. Det var modernt med blommigt och jag tänkte att för en gångs skull ska jag har ett riktigt hysteriskt mönster. Inte blev det några gardiner, jag var för feg.
1997-98 när jag var gravid och förskräckligt varm, sydde jag en kort morgonrock i japansk enkel stil av tyget. Den älskar jag fortfarande, trots att jag ibland skrattar åt hur otroligt otypisk tyget är för mig.


8 comments:

Bloggblad said...

Den ser glansig och skön ut! När den morgonrock jag lufsade runt i i ca 20 år gick i småbitar, slutade jag med morgonrock. Den tjocka omlottknyttjofsiga jag köpte sen funkar inte. Har den bara om det skulle ringa på innan jag gått upp. Så den kommer att räcka länge.

Vallmon är fin! Jag sådde såna för många år sen, brukar vara en eller två varje sommar som visar sig. Resten har väl gått ner sig i ogräset.

Amber said...

bloggblad: Äsch, jag har inte morgonrock hemma om ingen ringer på, eller jag ska gå ut på balkongen, ja, eller om jag fryser. Då blev det min fina Pelle Vävare (den jag släckte köksbordseleden med....), som jag köpte för en del av mina pengar från min andra separatutsällnng. Jag stolpar mest runt i nattskjortan, det är skönast.

Inkan said...

hihi - jag har också en nattskjorta i bomull - stor som en Beppe-skjorta och mer eller mindre urtvättad. Formen börjar bli konstig.
Men din 'japanska' morgonrock i engelskt blomstertyg ser ut att vara en flott sak.

Eleonora said...

Härligt mustigt tyg - det är väl inget fel i det? Du, det "otypiska" tyget är kraftfullt! och nog kan man väl få "balla ut" någon gång?? och inte bara vara vanlig. Ha´re! Kram

Amber said...

inkan: Visst är det härligt med stora nattskjortor som blivit så där sköna och lena och ofta fula till båd form och färg. Polarn o Pyret har jättefina långa nattskjortor i randigt, rött o vitt - jag har ett par sådana, varav den ena är knyckt av sonen som älskar "sin" långa nattskjorta. Den kan han ha en hel helg i stället för kläder, så slipper han gå ut också.

Ja, min kretonggardintygsmorgonrock är kanske inte så dum ändå. :-)

eleonora: Balla ur var ordet, sa Bull!Nä, vanlig är väl inget att sträva efter, precis. Det är man väl ändå - ibland. :-)

londongirl said...

:-) Vad härligt att du i alla fall fick användning av tyget! Jag tycker om att köpa tyg..kan bli så lycklig över ett mönster på en stuvbit tex. Men sen är det inte alltid jag gör något av det.
Min New Dawn har inte börjat slå ut än. Men den är på gång.

Eleonora said...

Passerade din balkong igår och nu måste jag säga - v i l k e n f i n f i n blomsterplakt! Du blir väl näst intill bedövad av all rosdoft om du sitter där nu!?

Amber said...

eleonora: Tack! Inte bedövad, men lycklig! Att sitta där bland rosorna, med den stora lavendeln intill, och läsa, det är livet, det.