Monday, March 08, 2010

Learning Study eller en dj-a dag


Går en 10-poängskurs vid högskolan i Skövde, Learning Study i matematik. Idag skulle vi filma en noggrant planerad lektion, där eleverna bl a skulle skulle gå från konkret uttrycksform till symbolisk vad gäller decimaltal och ordna representationsformer av samma tal (t ex 0,4 och 0,40).

Ja, sedan analyserar man vilka tillfällen eleverna har fått att lära sig detta och hur de eventuellt lyckades. Jag testar dem skriftligen också efter ett par dagar, liksom jag testat dem några dagar i förväg. En mycket kort sammanfattning, men dock.

Lampan i overheaden, som jag helt kort skulle börja med, visade sig vara trasig - åtminstone trodde vi det. Filmkameran krånglade, datorn samarbetade inte med kameran, bla bla bla. Slutligen landar det hela i att vi inte hittar det vi filmat och min dator påstår att den inte har någon ström, adjö.

Lektionen genomförd, inget vidare genomförd, faktiskt. En av de... inte så matematiska eleverna kommer diskret fram och påpekar att jag kunde skrivit på ett mycket bättre sätt på whiteboarden - visar - så skulle alla lättare fattat. Suck och stön - han hade rätt och jag berömde mycket. Tur man har sina elever!

Glädjen är att inget blev filmat. Eländet är att filmen ska skickas till handledaren för analys. Slutligen visar det sig att just det eluttag vi använt, som en skänk från ovan?, var strömlöst just idag - för första gången. Kan det bli värre? Jo. Klart det kan. Tyckte i alla fall det räckte bra.

Efter detta en otroligt charm-, lukt- och kunskapstunn föreläsning på drygt tre timmar av en pastor... eh... sort från högskolan.

Tur att jag är snäll när jag sover.

Nä, jag sover aldrig.

7 comments:

Bloggblad said...

Åh, såna där mardrömsgrejer... då är det skönare att ligga i en isvak!

Amber said...

Haha! Ja, du har alldeles rätt! Risken är väl i längden att man fryser fast. Men innan man har provat... :-)

Bloggblad said...

Vi har en lite galen fembarnsmamma mitt emot skolan (och jag bor längre ner på samma gata), någon hade sett henne GÅ UT BARFOTA mitt i vintern och hämta tidningen.... !!! Då kunde jag inte hålla tyst, utan berättade att vi nog är lika galna... även om jag inte tar min barfotatur till brevlådan, utan håller mig undan från andras ögon.

Amber said...

Bloggblad: Är det (också) någon sorts sport att gå barfota i snön? Jag har hört flera som gör det. Sublimerat vinterbadande är vad jag skulle kalla det! :-)

Är man fembarnsmamma är det f ö lätt att bli galen, förmodar jag. Kanske hon bara svalkar ner sig innan morgonen (läs "barnen") kastar sig över henne...

Eleonora said...

Älskade vän - du är underbar - och det räcker!! Kram kram

Eleonora said...

Men va bra - alla djävligheter på en gång - så va det gjort då!!

Space babe said...

Du skriver så roligt! Tack!