Sunday, March 21, 2010

Djurgårdslördag

Detta "konstverk", bestående av lappar som man skriver när man ska handla, borde tillskrivas Elisabet, som var betydligt tidigare ute med idén...

Vårsalongen på Liljevalchs för tredje gången i går! Nu med Samuel, lillasyster Signe och så barnens farmor Åsa. Att se konstutställningar med barn eller ungdomar är att få alldeles nya ögon. Men nu har jag sett årets Vårsalong så den kommer ut genom öronen - fast det var det värt.


Att äta lunch på Djurgården första riktigt varma soldagen var väl inte så välbetänkt. Smockfullt överallt. Vi tänkte äta på trevliga Blå Porten, men kön var lång och det var varmt och trångt, så Åsa föreslog Rosendals trädgårdscafé. Där var också lång kö, men det gick rätt fort. Härligt tjock bönsoppa åt vi alla fyra i växthuset. Solen sken och det satt nog lika många ute i solen som inne i växthusen.


Snyggaste sonen i stan, som denna morgon mätte 163 cm - 1/2 cm kortare än mamma, som väl börjat krympa...

8 comments:

Elisabet said...

Ser man på .., ja, jag har lagt in några härliga listor idag på min sida .-)

Nu får jag nog börja rama in dem .., jag har väl - eller hade - ett tusental nästan, men tänkte att ååå, om jag dör helt hastigt, då kommer mina döttrar, när dom hittar lapparna, att le och säga att .."jaså, mamma var sååå dement ..?!"

Så jag slängde dem ,-)

Härligt tjockt hår han har, sonen din.

Amber said...

Haha! Kanske var det lika bra att du slängde... Några fina, eller roliga, kanske kan vara värda att rama in som minne av din affärsverksamhet. :-)

Jo, håret är tjockt, men man får ju inte klippa hur man vill nu för tiden, så det är lugg lång ner över ögonen.

Cecilia N said...

Jag läser i din presentation både att du sjunger och håller till i Nacka.

Är du med i En svensk Markuspassion i Nacka kyrka nästa helg?
Om inte så rekommenderar jag dig att gå dit.
Min kör har sjungit den i ... fem(?) år och den är kanonmusik!

Skulle gärna kommit och tittat, men det är för långt.

Evas blogg said...

Härliga bilder. Och ja, Elisabet var nog först med idén om lapparna. Tänk, hon hade kunnat tjäna sig en hacka på sina lappar.

Amber said...

Cecilia N: Nej, jag sjunger inte i Nacka kyrka - hinner heller inte gå och lyssna eftersom min kör har egen konsert den helgen, tytvärr. Det låter spännande!

Vi sjunger bl a Bachs motett "Lobet den Herrn, alle Heiden", så all övningstid strax före behövs. :-)

Om det är långt för dig till Nacka kyrka, så är det ännu längre till Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden där jag sjunger.

Ser, på din blogg, att du stickar så fantastiskt fint! Om jag bara hade tålamod för större saker. Men man hinner inte allt.

Eva: Ja, det hade varit rättvist om Elisabet fått ihop litet pengar på sina lappar. Håller helt med dig!

Bloggblad said...

Och det är mamma där till vänster?

Amber said...

Bloggblad: Nämen, hallå! Jag har väl inte blå ögon heller! sonen har de blå efter sin far, jag har bruna ögon. Litet ordning får det väl ändå vara.

Men annars är det ganska likt...

Eleonora said...

Nu är det rätt långe sedan jag såg Samuel och jag ser att han växt på på längden och till utseendet! Din lille pojke har blivit stor nu!

Så vårlikt som det var i lördags och så busväder med snö på söndagen - man kan ju bli tokig. Nu är det vitt överallt igen och jag gillar det inte längre .....

Hoppas du får en bra vecka. Kram