Thursday, April 01, 2010

April

Lurad. Trött.


Det låter rätt eländigt när man ser det så där. Det är inte så illa. Tröttheten kan man sova bort och ta det lugnt några dagar.


Är det första april och man arbetar i skolan och själv har barn blir man lurad, så är det bara. Och jag är extremt lättlurad.


Morgonen började med att Samuel ringde och med sorgsen och mycket allvarlig röst meddelade att han var jättesjuk. Mitt hjärta stannade nästan. Dels av normal mammaskräck och dels såg jag nästa veckas resa till London försvinna all världens väg. När jag frågade hur det var med honom skrattade han ett april-april i mitt öra. Puh!


Tja, sedan lyckades eleverna lura mig flera gånger... De är rätt roliga ibland. Före kaffet första rasten är jag rätt vimsig nu när det är mycket att göra med nationella proven, så jag var ett lätt offer. Jag brukar vanligtvis se till att det är mycket tyst och lugnt de första lektionerna - inte bara för min skull - men idag blev det ovanligt flamsigt. Det var säkert uppsluppenheten inför påsklovet som också spelade in.


På måndag åker Samuel och jag till London. Det ska bli roligt att göra något med Samuel. Vi ska bl a se We will rock you, en rockmusikal, som vi redan köpt biljetter till. Mest ska vi vandra runt, köpa böcker och titta, titta, titta... Jag älskar London och vill gärna visa Samuel mitt sätt att (slö-)resa, nu när han är så stor.Den stora lönnen en natt februari.

7 comments:

qi said...

Härligt med april, påsklov och att åka till London! Ni får det säkert jättefint där, jag älskar också London fast det var länge sedan jag var där.

Londongirl said...

Vad HÄRLIGT att ni ska till London! Blir så avis....längtar dit nu igen.
London är så perfekt att åka med barn till...det har vi gjort mycket med våra pojkar genom åren när de bodde hemma.
Den musicalen har jag också sett där och den är jättebra tycker jag. Men så gillar jag ju den musiken också.
Hoppas du tar massor av bilder och lägger ut här när ni kommer tillbaka!

Vilket hotell/var ska ni bo?


Glad Påsk!

Amber said...

Qi: Ja, allt det du räknar upp är härligt! Och det känns verkligen välförtjänt också.

Det roliga med att resa nu för tiden är ju att man kan läska sig med allt möjligt härligt via nätet. Jag har ju varit London massor av gånger, det är en av mina älsklingsstäder, men Samuel, som bara varit där en gång och bara var 7 år, har redan upptäckt massor genom de "promenader" man kan göra med Google maps streetview.

Londongirl: Åh, vad bra att du gillade musikalen! Jag gillar Queen och Samuel är big fan, så det kommer att bli hur bra som helst. Bara att se något nytt kan ju räcka långt.

Jag ska ta bilder, jag lovar!!

Vi ska bo ordentligt centralt, är trött på att bo i Bayswater och traggla sig hem helt slut på kvällarna. Vi ska bo på St Giles Hotel på Bedford Avenue - när till Dominion Theatre bl a. Ser verkligen fram emot det!

Amber said...

Traggla MIG hem och NÄRA till till... Ibland går det fort.

Bloggblad said...

Hoppas ni får en fin resa! Själv ska jag bara vara hemma och hasa omkring och kanske få nåt vettigt gjort...

jag var ledig igår, så jag slapp lurandet.

Så fort han växer din grabb! Det var inte länge sen han var en liten kille...

carulmare said...

April, april... När jag var barn sade vi: April, april, du dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill! - Tänkte bara fråga om du känner igen ramsan.

Annars får jag önska Glad Påsk - och lycklig resa! - Själv är jag fortfarande lite tveksam i fråga om London efter att vi irrade på en hel natt där... ca 1978. Gick och gick och fick hemska skavsår. Fast kanske är jag lite långsint!

Amber said...

Carulmare: Visst känner jag igen ramsan! En av mina elever sa den till mig när han lurat mig bl a.

Jo, liiite långsint kanske du är ändå...