Thursday, April 08, 2010

London i all hast

Haerliga frukostar! Engelsk tjock och ganska fettfri bacon, scrambled eggs och boenor i tomatsaas! Kaffe och ett glas vatten.

Samuel aeter hur mycket som helst till frukost - ocksaa.

Vi boerjade med att besoeka Foyles - vi kom ut med en bunt boecker var. Lyckliga. Och daa hade vi bara besoekt foersta vaaningen...

British Museum hade en koe aenda till nordpolen, saa vi valde Cartoon Museum - haerliga bilder och en skoen presentshop daer vi handlade foerstaas. Ronald Searles bilder fraan tidigt 1900-tal och famaat var spaennande att se. Rekommenderas!!

Madame Tussaud's... Njae. Jag kom ihaag varfoer jag inte ville besoeka det senast jag foersoekte - enorma koeer utanfoer. Det hade varit ok, tog ca en halv timme, trots att vi hade foerbokat biljetter. Men sedan klaettrade folk paa varandra och paa vaxdockorna saa man ibland inte kunde se vilka som var dockor och vilka som klaengde. Alla skulle prompt ha en bild med sig sjaelva och en s k celebritet i vax.

Vi saag Clash of the Titans i 3D igaar kvaell. Fick hjaelp av en fantastisk tjej att hitta biografen. Hon anvaende sin iPhone och pekade och vi traskade ivaeg. Efter en laang stund kom flickan springande och bad om ursaekt foer att hon visat oss i fel riktning. Hon foeljde oss tillbka och vi hade ett trevligt samtal bl a om kristendom. Hennes mamma var djupt troende katolik och hon var sjaelv kristet fostrad. Det hela boerjade med att jag kallade henne foer aengel, eftersom hon kom tillbaka och hjaelpte oss. Laangt svart lockigt haar hade hon och anvaende intrusive r. (Look it up if you don't know what it is. Otherwhise I'll tell you later.)

En amerikansk dam talade just om foer Samuel att han talar fantastisk engelska. Hon tyckte han skulle bli diplomat! Good choice!

Idag tror jag det blir Science Museum.

5 comments:

Evas blogg said...

Hoppas ni får fortsatt fina dagar i London! Log när jag läste inlägget om Samuels packlista :)

Londongirl said...

Man börjar ALLTID med Foyle's såklart! :-)

Kul att ni har varit på bio också.

Jag får längtansfnatt av att läsa ditt inlägg!

Fortsätt att ha det bra i London nu!

Eleonora said...

Sötaste, raraste ni båda två! Vilken härlig resa ni gjort till London. Jag är superavis! Många år sedab jag var där - men det ska bli ändring på det (vad det lider). Har ett underbart foto på mig och Gerhard Depardieu från Mme X.

Har själv varit bortrest och inte kunnat besvara dina inlägg. Men vi kan ju ses och prata -irl -.
Kramisar till er båda!
Har dom börjat med dina "rör"??

Anna said...

Det var evigheter sedan jag var i London, nu fick jag sån längtan tillbaka.

Amber said...

Eva: Solen skiner oever oss! Ja, saa positiv skulle man alltid vara.

Londongirl: Ja, man baade boerjar och slutar! Det har blivit maaaanga boecker!

Tack, vi njuter!

Eleonora: Ja, du bara maaste aaka till London igen! De aer lika artiga som vanligt haer!

Hoppas verkligen de inte boerjat med mina roer! :-)

Vi ses! Kram!

Anna: Klart du laengtar! Friheten kaenns som om man vore 20 aar igen! :-)