Saturday, April 03, 2010

Mäh!

Lat mamma gjorde enkel påskäggsletning i år, ingen kompass, ingen GPS. Bara ett nytt ägg för varje gång, med en godis och en lapp i. Fjärde ägget var äntligen utan Mäh! Ett sådant där mäh, som tonåringar missnöjt liksom stöter fram.Första lappen låg under Samuels egen huvudkudde och hjälpen han fick var en upplysning om att det var där han lutar sitt huvud. Våtare - ja, i en låda i badrummet. Tuut-brööl i hans saxofonfodral och mamma luktar det försås mest i hennes säng - under min ena huvudkudde låg det stora ägget.


I handen har Samuel sitt för dagen nyinköpta Nintendo DSi, i älsklingsfärgen rött, med Pokèmon Soul Silver i - alltsammans väldigt dyrt, men pengarna har Samuel själv arbetat ihop genom tv-inspelningar och barnvakteri, så vi var väldigt nöjda båda två.

Den lilla röd-vita saken bredvid påskägget följde med spelet och är en Pokéwalker, ja, som vi vanliga säger - stegräknare! Man får fördelar i spelet om man går många steg, så gissa vem som varit ute och promenerat idag? Alldeles frivilligt! Smarta konstruktörer. Nu kan man inte säga att barnen bara sitter.
Ah, fick just ett samtal från Siri som är nere på Hallands Väderö med en stor del av släkten. Alla hojtade hälsning i luren och Siris pappa bad mig hälsa Gud i London också...

4 comments:

Elisabet said...

Finurligt, med stegräknaren. En sån skulle man ha .., som lurar en att motionera utan att man begriper det .-)

Ordverifikationen blir .... puder.

Londongirl said...

Så där höll vi alltid på och gömde ägg när våra söner var små....hm....större också faktiskt. Ja så länge de bodde kvar hemma. När vi firade påsk ute på lilla skärgårdsön var letandet ofta förlagt utomhus. De fick både klättra i träd, trädkojor, leta under båtar och hus för att få ihop sina ägg. :-)

Såg att ni ska bo på S:t Giles. Det ser jättebra ut och är ju ett hotell som jag vet flera som har rekommenderat så det blir nog bra. Klokt att bo centralt. Så tänker jag också alltid.
Har ju mina favorithotell vid Marble Arch och det är också centralt. Att det har blivit det hörnet av London för mig är nog för att jag älskar att gå tidiga morgonpromenader i Hyde Park innan London vaknar riktigt.

SMART med stegräknaren! Äntligen en vettig grej på köpet eller hur!

Går själv med en stegräknare nu sen några veckor tillbaka....det pågår en stegtävling på min skola. Har insett att jag går många, många mer steg än jag trodde varje dag.

Ha en fantastisk resa nu till London!....vad fin han är Samuel på bilden!

carulmare said...

Tänk om det skulle funka i skolan också... barn som går många steg får höjt betyg... i valfritt ämne! Världen borde nog vara mera ologisk... på ett positivt sätt, som gömda påskägg.

Fin bild av Samuel!

Amber said...

Elisabet: Ha, jag skulle vilja se den som lurar mig att motionera. Och dessutom utan att jag begriper det. Det blir väl vår hundvalp i sommar då. :-)

Fin ordverifikation! Fick tossig för ett tag sedan - valde att inte kommentera...

Londongirl: Äggletande är en underskattad konst. Man kan verkligen ha mycket roligt med det långt upp i åren.

Bra idé med promenader i Hyde Park om morgonen. I yngre dagar bodde jag gärna ännu längre bort längs Hyde Park, det var ju billigt åt det hållet.

Om det är fint väder kanske vi tar oss ensväng till Hyde Park - där lärde min exman mig att se hundar på ett annat sätt. Tidigare hade jag varit förskräckligt hundrädd. Nu visade han mig att de sprang omkring och var lyckliga och jagade varandra och ekorrar.

Vi har också haft stegräknartävling på min skola - jag hoppade av innan jag ens börjat. :-) Men det kan nog vara idé att ta med den till London.

Tack för komplimangen om Samuel - du vet ju vad jag tycker om ditt vackra barnbarn. Även Samuel föll pladask för henne!

Carulmare: Absolut! Fram för fler ologiska stunder! Men vi skrattar rätt ofta under mina lektioner - jag gillar att vara bisarr även i undervisningssituationen. Tror att det utvecklar intelligensen. Åminstone humorn...

Tack för beröm!