Sunday, April 04, 2010

Inför Londonresan

Talar för Samuel om att det är praktiskt med en lista över vad man ska packa; så kan man pricka av och vara säker på att allt kommer med. Man har lite tid att tänka om man börjar i tid, bla bla...

Först något som liknar ett stönande, sedan hämtar han ett papper och börjar skriva en lista. Misstänkt fort är han klar.


Jaha. Känner mig inte alltför humoristiskt lagd just då, så jag både ler och suckar. Ungefär. Samuel uppfattar stämningen, suckar han med och hämtar en ny lapp.

Mobil och inga hemnycklar är redan markerade av någon anledning. Och ytterligare en viktig del av listan är markerad. Ser ni vilken?! Somliga söner är bäst!

Sonen kanske inte blir någon listmänniska - man kan väl klara livet ändå, I guess. Fast det är bra med listor...

Har fixat fönsterplatser på flyget och checkat in via nätet. Så piffigt. Tänk vad nätet är bra! Till allt. Utom städning. Och kattvakt (Samuels pappa i stället).

Pass, pengar, kamera, tandborste...

8 comments:

Elisabet said...

Ja, jag looooooog så här mycket åt rutan med glädjen .-)

Amber said...

Elisabet: Jag visste att du skulle göra det - en typisk Elisabetgrej! Ni har nog en del gemensamt, Samuel och du! Han älskar också människor och pratar gärna med främmande - älskar små barn!

Samuel R. M. said...

Ler och suckar - jomenhejsan. Mer som... "GORM MORR BRÅK! NU TAR DU OCH SKRIVER EN NY LISTA!!!". Jaja, jag klandrar dig inte... eller?

Londongirl said...

Jag noterade också den där GLÄDJEN och tänkte att den ungen han är för go han! :-)

Han har i alla fall koll på vad som är väsentligt i livet tycker jag.

Ha det nu så gott i min älsklingsstad! Glöm inte att ta massor av bilder och om ni kommer till "mitt" Starbucks* så viska lite så där till väggarna att hon (jag) kommer snart tillbaka!

*om man står vid huvudingången till Selfridges med ryggen mot affären och tittar tvärs över Oxford Street så har man mitt Starbucks där. Går man ner en trappa till undervåningen så hittar men stället som jag suttit så många gånger på...ätit frukost, suttit och läst, skrivit och sovit och såklart druckit kaffe också!

Have a safe flight!

Samuel R. M. said...

Londongirl:

Det ska vi, oroa dig inte! Mamma sitter här bredvid mig och ser hela din kommentar - och antecknar dina anvisningar i sin "resebok".

Amber said...

Samuel R M: Käre son - vi har lite olika upplevelser av våra mellanhavanden. Men det är väl en del av livet...

Londongirl: Som Samuel skriver efter din kommentar - jag har antecknat!

We´ll hope for a safe flight!

carulmare said...

Å, det måste jag bara ta efter... en ruta för glädje!! Varför har jag aldrig kommit på det?? Jag hoppas att det är för att jag tar glädjen som självklar... brukar tycka om att byta miljö!

Lycklig resa, Amber och Samuel!

Bloggblad said...

Helt underbart med glädjen som är avbockad!

Påminner mig om sonens underbara önskelistor från tidiga tonår, där han först predikar lite om vikten av att hålla samhället och produktionen igång genom att handla mer...

Förresten så har jag gått och smakat på [assesoar], och jag säger så, men däremot [akseptera]. Jag tittade i SAOL som brukar veta, och där står -ks- för flera av acc-orden, men inte vid accesoa, så jag blir fundersam om det verkligen "ska" vara ks där.
Rullator och rollator står i den ordningen i SAOL... och det borde betyda att rull- är vanligare än roll-....

Det är himla bra att få lite att fundera på. Mest säker blir jag på att jag aldrig är riktigt säker...