Sunday, April 25, 2010

Eh... våren?

Förra helgen beskar de de två stora kastanjerna på gatan där jag parkerar bilen. Jag har verkligen ingen aning om hur man, eller om man ska beskära sådana, men inte ser det kul ut, inte. Alla feta knoppar är borta, kvar är bara stympade, kala grenar. Jag tog en grenstump med knopp för att sätta i vatten och se vad som händer. På ett par dagar såg den ut så här.
Litet har den spruckit upp och blomman börjar visa sig. I dag ser den ut som nedan. Litet som Muncks Skriet. Eller, kanske har jag för livlig fantasi?

OBS! Beskuren!Och så räcker den fram en tredje hand mot betraktaren...


Årets änglatrumpet - fick två pinnar av Gean, vår skolkoordinator. Fort blev det både blad och rötter. Änglatrumpet är bland det mest växtglada som finns.

Tja, ute lyser en blek sol och bostadrättsföreningen som jag ser från köksfönstret har städdag. Själv måste jag förbereda för badrumsrenovering. Varför har man så mycket skrot och skräp?! Suck.

8 comments:

carulmare said...

Själv tyckte jag att fläcken liknade ett öga och kom att tänka på cykloper! :)

En liten tillbakablick: alldeles underbara bilder från London! Min terapeut har förresten också en sådan där 'upptjeftig' T-skjorta, inte undra på att jag gillar henne skarpt!

Amber said...

Carulmare: Iuu, cykloper. Skrämmande figurer.

Tack! Det är ju så lätt att ta bilder utan att det kostar något, så det blir ju väldigt många att sortera i.

Ha, låter som en mycket bra terapeut!

Bloggblad said...

Jag skrotade min änglatrumpet när jag fick höra att den är så himla giftig att man inte ens ska röra bladen. Kanske lite för feg?

Amber said...

Bloggblad: Ja, den är riktigt giftig! Men du har ju små barnbarn, så jag förstår om du aktar dig - det skulle jag med göra om Samuel vore liten.

Anna said...

Hahaha, vilken rolig jämförelse med knoppen och "skriet", men det ligger givetvis något i likheten!

Eleonora said...

Läst på nätet att bla kastanjer ska beskäras på hösten, men troligen har beskäraren kollat hur-när-och varför.

Var det städdag igår?

Hörde sonen live!

Amber said...

Anna: Vad bra att du också ser likheten!

Eleonora: Det var bara städdag hos grannarna i det grå huset, på "baksidan" av vårt.

Fint att du hörde tutet live. :-)

Inkan said...

Blev mycket inspirerad igår när jag kikade in på din blogg... så nu har jag plockat in två kvistar bondsyren...ska bli spännande att se hur knopparna ( så feta ) reagerar.