Friday, March 12, 2010

Somliga arbetar

...och det är jag som är somliga! Nationella prov så det går att bygga hus med mängderna. Har räknat ut att jag kommer att rätta/bedöma 560 prov!! Jag kommer att räkna ut hur många uppgifter jag rättat/bedömt också. Inte att undra över om man är litet vimsig i huven, eller inte orkar lyssna på roliga historier, eller svarar uppåt väggarna ibland.

En himla tur att jag har helt fantstiska elever - otroligt bra resultat på de prov vi hittills gjort! Men så har vi arbetat hårt med att man alltid måste förstå det man gör. Att man alltid ska fråga sig om saker är rimliga, och om inte - varför? Alltid kontrollera. Läsa myyyycket och se filmer utan svensk text, läsa böcker på engelska och svenska och recensera muntligt, skriva en engelsk text i veckan under en period av flera veckor och läsa upp. Läsa och förstå, läsa och förstå - aldrig nöja sig med att man inte fattar.

Om eleverna bara vore duktiga vore det väl ok, men de är trevliga och härliga också. Och förbaskat roliga emellanåt. Jag har ett himla bra jobb. Men trött blir man. Väldigt trött.

Det blir nog en GT hos Siri i kväll, trots att en hel drös 12-åringar är där för att se film och äta tacos och chips och dricka läsk. De hörs genom väggen till mig ibland - smäller i dörrar och illskriker. Samuel är med. Han var nyss över och hämtade två lådor med våra filmer...

Det blir chevre till GT:n.

Kronan hänger i ett träd utanför Dramaten just nu, ja, det hänger flera stora kronor i trädens kronor. Vackert!

8 comments:

Elisabet said...

Så läckert! Såväl med GT och kristallkronorna!

Amber said...

Elisabet: Ja, kronorna är majestätiska! Och G:n var... helt ok. Glad blev jag i alla fall och det är ju ändå huvudsaken! Eller hur?!

carulmare said...

Hej, Somliga! :-) Läraryrket verkar perfekt för dig - bortsett från rättandet! Härligt! Men vad betyder GT... utom Gamla Testamentet, som verkligen inte tycks passa in i sammanhanget? Och varför hänger Dramaten kristallkronor i träden... det kan väl inte vara för att folk skall plocka ner och ta hem dem? :-)

*Frågvis - och lite sprallig (eller larvig)*

Amber said...

Carulmare: Gamal Testamentet, jo, det skulle se ut det, hos en gammal ärkegudsförnekare som jag...

GT är cool benämning, ja, eller initialförkortning, för gin och tonic. Har lärt mig att man säger så, alltså bara haka på och se cool ut.

Just nu verkar det vara något ljusprojekt eller konstnärsprojekt, eller ljust konstnärsprojekt från Dramaten och en bit ut på Djurgården. Busshållplatser, träd, Djurgårdsbron och några större byggnader är belysta, ibland med belysning som varierar i färg. Vackert! Där ingår dessa stora kristallkronor. Verkar väldigt jobbigt att stjäla dem dock. stora är de och sitter hööögt uppe i träden.

Jag gillar frågvisa människor. Hur ska man lära sig något om man inte frågar? Frågade hon - litet larvigt kanske. :-)

Amber said...

Hmm, Gamal, vad är det? Gamla ska det förstås vara.

Eleonora said...

Läsa pcj förstå - heregud!! om jag hade haft en lärare som du i skolan!! Jag säger bara det ...

Eleonora said...

... pcj =... och .... så kan det bli efter en GT!!

Amber said...

Eleonora: Tänk att jag ofta får den kommentaren - om jag hade haft dig som lärare, eller en lärare som du...

Vad gör skolan med alla stackars barn egentligen? Kanske är det, generellt sett, bättre nu för tiden. Hoppas jag verkligen!! Ett och annat som tyder på det har jag ju sett under mina observationer - ja, tyvärr motsatsen också.

Så det kan bli efter en GT. Jojo! :-)