Sunday, June 24, 2007

Sommarprogrammet

Tänk att jag börjar stålsätta mig redan innan sommarprogrammet med Mark Levengood börjar. Han ska ju alltid vara så gullig - det gillar jag INTE! Jaha, så börjar han då. Rolig, klok - och gullig... Rolig och klok är bra, men det gulliga gör mig smått aggressiv. Och inte har vi alls samma musiksmak. Tänk så olika man kan förhålla sig till livet och ändå ha stora likheter. Jag vet. Plattityder. Och att man kan säga emot allt i ett enda svep. Suck.

Jo, jag vet. Man kan stänga av. Men jag vill lyssna litet på varje sommarpratare i alla fall. Ge dem en chans. Det struntar väl de i - eller sjiiter, som Levengood säger - men för min egen skull.

Värst är de där 68-radikala som mal på om sin politiska ungdom som om den vore unik. Alla har gått samma kurs, eller blåkopierat varandras texter och musikval. Urtrist! Ibland glimtar det dock till och någon pratar så man känner engagemanget, oavsett om det är politik eller konst - tja, det överlappar väl varandra när det är som bäst.

Jo, jag vet. Det är lätt att sitta här och säga. Därför gör jag det.


F ö sa mr Levengood något som jag skrattade gott åt:
"Om man har ett paraply uppstucket i rumpan - öppna inte!"

2 comments:

Bloggblad said...

Nu är risken ganska liten att jag ska få ett paraply uppstoppat där - men jag ska lägga rådet på minnet.

Jag blir trött på allt pk - först i urvalet, en bög, en invandrare, en handikappad, en kvinna, en arbetslös... etc. Sen ska de som pratar vara så förtvivlat duktiga och helst ha räddat världen också... Eller också är jag bara avundsjuk där jag går mellan diskbänken, dammsugaren och datorn...
(fast låten jag har lagt ut på myspace idag är nog lite åt världsförbättrarhållet....?) Har du fått noterna?

AMber said...

Haha! Man vet aldrig - goda råd kan komma till användning när man minst anar...

Jag kunde inte sagt det om urvalet bättre själv! Helt rätt - ända in i den eventuella avunden. ;-)

Ja, jag har fått noterna och spelat och sjungit. Går förbi pianot och spelar igenom sommardagen litet då och då. Njut, njut. Tack, snälla du!

Ska kolla din låtpå maispäjs...