Tuesday, August 21, 2007

Lugnt biblioteksbesök - inte

Har varit på Dieselverkstan (modernt bibliotek här i Nacka, med bl a många spel och filmer) Samuel och hans kompis Alexandros och spelat Wii , det där tv-spelet där man ska röra på sig med en kontroll i handen. Man spelar t ex tennis, bowling eller boxas. Killarna var helt svettiga och ville att jag skulle spela bowling med den ene medan den andre vilade. Det gick bra. Sedan skulle jag boxas. Jag varnade dem - jag har sett mycket boxning när jag var yngre och jag får ett enormt adrenalinpåslag när jag håller på med något vildsint, behöver bara se det vildsinta så går jag igång.

Nå, jag boxade ner först den ene och sedan den andre och vann över båda på poäng när man skulle slå på en sandsäck. De var mäkta imponerade. En litet machoartad man, som var där med sina tre söner, sa litet nonchalant när jag gjorde bra i från mig på bowlingen: "Slår morsan er?!!" När jag sedan slog ordentligt i boxning sa han inte ett ljud mer. Det kan jag förstå - såg honom nämligen innan vi började...

I övrigt går det ganska lugnt till - snälla elever, som har vuxit om mig ordentligt. Stora händer och fötter och lååånga ben.

Läser Half of a Yellow Sun, som jag ännu inte kan säga så mycket om.

10 comments:

Bloggblad said...

Oj! Apropå genusdebatt...:)
Jag är så himla rädd för allt som kan göra ont att jag aldrig skulle våga boxas - däremot känner jag igen tävlingsinstinkten som hos mig är ganska sällsynt, men OM den rinner till, då jäklar.

Känner också igen det där med tillväxt på sommaren... tur att jag inte växt som en av mina adepter... på både längd och bredd.

Panter said...

Det finns nog många tävlingsmänniskor, jag dras lätt med.
Jag hade velat ser er där på bibblan!

Inkan said...

Kvinnor kan. Om man vill.
Det tycker jag är bara kul.
Även om boxing är en sport jag aldrig funderat på ...är så rädd om min näsa (he,he) men det kanske är en bättre variant att spela'Wii' det uppstår ju inte blodvite när man träffas ( träffar)

Och där passar ju begreppet 'teknisk knockout' perfekt...

AMber said...

Bloggblad: Ja, tävlingsinstinkten är stark! Bra att du vet att den finns och att den verkligen fungerar när det rinner till! :-)

Hmm, växer man någonstans nu för tiden så är det ju bara på bredden, så tillväxt kan man avvara...

Panter: Jodu, det var nog en syn... Flera kvinnor stannade och tittade - det var rätt kul.

Inkan: Nej, jag vill nog inte heller ha näsan knosad i en riktig match.

Haha, det märks att du är språkmänska - teknisk knock out! Riktigt bra!!

Evas blogg said...

Känner igen mig! Min son blev så smått sur om jag slog honom i något TV-spel.

Eleonora said...

Vilken kul grej! Kanske någotför mig att ta med 12-årige barnbarnet på. Tuff "morsa" är du som vågar pröva på och hänga med. Sonen kan vara stolt. Kram från Eleonora

Det Mörka Hotet said...

Trots att jag tävlingsidrottade i 17 år blev jag aldrig någon riktig tävlingsmänniska - kanske därför framgångarna uteblev helt: ha, ha, ha!

Nåväl, tycker det lika roligt/bra varje gång en fördomsfull person sätts på plats - bra jobbat!


DMH/Samuel

Ingrid said...

Hm, jag vill minnas att såväl LeGuin som t.ex. Mary Gentle löst genus genom att inte göra kön till en konstant, endera genom "löpperioder" eller att barnet är ett neutrum fram till puberteten. Har ännu att stöta på en lösning där a. de senaste teorierna kring kön/genus (t.ex. Ann Fausto Sterling) verkliggörs och b. det inte bara handlar om att kvinnor intar männens arenor. Jag tror iofs att jag fått ett tips som jag sedan skrivit upp och lagt någon bra stans ...
(Om det där lät pretto får jag skylla på akademisk överdos - det kan lätt gå så när kappa inte längre är ett plagg utan ett teoretiskt försjunkande.)
I övrigt har jag just insett att "femte exemplaret" innebär att UB har ALLA böcker av Jan Berglin och inte bara alla på svenska utgivna trädgårdsböcker :)
(Ordverifieringen blev "fguuf" - ett ljud en pappa kväver när en mamma dänger till en boxboll så det står härliga till ;))

carulmare said...

Heja Amber! Jag kände nästan adrenalinet rinna till, när jag läste detdär. Nu vill jag också boxas! :)

AMber said...

Eva: Min son är så ung ännu att han blir imponerad. Det går väl över - tyvärr. :-)

Eleonora: Ja, har han inte Wii hemma så är det en bra idé att prova på Dieselverkstan.
Jag är inte bara en tuff morsa, jag är en tuff brud också! ;-)

DMH: Jag har tävlingsinstinkt så jag skulle kunna dela med mig! Du kunde få av mig. En stooor dos!

Jo, jag ogillar dessa fördomsfulla typer. Hittar man ett finessigt sätt att visa hur fel de har, så gäller det att utnyttja det.

Ingrid: Jamen, visst är det så att det inte bara handlar om att kvinnor ska inta männens arenor! Som gammal (humff) feminist försöker jag tänka på det - det vore ju trist och ansträngande att bara vända på allt.

Jo, LeGuin har, i sina böcker, spännande idéer runt kön. Om du kommer på det braiga stanset du lagt titeln på så kan du väl skicka över den. F ö är det helt ok att vara pretto på den här nivån!

Jag har ingen som kan säga fguuf, annars skulle det bli fguuf litet då och då.

Carulmare: Mina vänner tänkte köpa en boxboll till min 40:e födelsedag - tyvärr fick jag ingen. Jag fick visserligen ett eget Ex Libris, så det var ok.

Jag förstår fullkomligt adrenalintillrinnet!! Smocka på bara! Det är himla härligt.