Monday, September 03, 2007

Gnällpipa

Just nu är jag sur och tvär och voro fem små dvärgar. Måste packa för att jag ska på lägerskola i morgon med mina elever - lusten ligger i höjd med de korviga sockorna som borde suttit på min anklar. Tvi. Jag vill inte. Tre dagar. Äääää.

Jaha, det är bara att slänga ner det sista och ta ett skutt ner i snarkofagen. Jobbig bok läser jag också - den står överst på läslistan här till vänster.

Nä-ä, nu skriver jag inte mer. Är tvärsur. Första meningen är en väldigt omgjord Povelrad, vilket somliga kanske känner igen. Annars brukar jag sjunga "Aspelut och lindelut och näsan full med nötter..." som ju är en annan välkänd sång.

Värst vad bisarra vi var idag då. Eller suuuura.

Till höger är väl ändå läslistan, och dvärgarna vor sex (nä, inte hade, utan voro).

11 comments:

Panter said...

Men om tre dagar är du glad igen!

På torsdag åker vi med dryga 80 nior till Universeum och Liseberg. Hemma vid 12- snåret på natten. Då ska några kollegor, INTE JAG, ligga över med de elever som vill i gympasalen. Fredag vanlig jobbdag för min del. Ser väl inte direkt framemot torsdag-fredag, jo lite, men bara lite.

Det Mörka Hotet said...

Just därför bör du ta med dig en fickplunta...DET om något kan vara "lärorikt" - för er alla!


DMH/Samuel

Evas blogg said...

Sådana dagar har vi, men det kommer bättre! Hoppas det har funkat bra!

mz said...

Känslor är, på gott och ont, färskvara. Så även om man inte kan skratta för alltid när man väl börjat, så behöver man inte oroa sig för att nånsin kunna gråta ihop till en hel sjö. Det är en insikt som har varit till tröst för mig en del de senaste åren. Gäller förstås även andra känslor än glädje och sorg. :-)

Evas blogg said...

Är du fortfarande sur?!

AMber said...

Panter: Ja, fort går det över!

Skatta dig lycklig som slipper ligga i en gympasal med svettiga nior! :-)

DMH: Jo, det vore nog en syn för gudar - eller inte...

Eva: Ja, det var bättre redan när vi skulle åka. Det är det där före som inte känns så upplyftande. Nix, jag är inte sur längre - inte ett dugg!

MZ: Ja, det är verkligen tur att det är färskvara! Annars skulle man inte stå ut, vare sig när det är på det ena viset eller det andra. Insikterna är oftast på gott, tycker jag. Det är finessen med att bli äldre.

Evas blogg said...

Härligt!

Eleonora said...

Nu är du väl snart åter igen och vill bara passa på och säga Välkommen Hem. Hoppas det inte varit alltför jobbigt. Lördagskram

AMber said...

Eleonora: Nej, det var trevligt, men man blir ju alltid trött.

Kram!

Visionary Soul said...

Bluff och Spark och Tork och Kvark... voro de inte sex små dvärgar? Eller minns jag fel? Lingonben är en favorit i alla fall - "Pär är full av tomtar - hur ska lillan orka?"... ;-)

AMber said...

Visionary Soul: Jodå, de vor sex små dvärgar! Jag sjunger alltid fel där... Tack, för på minnelsen!