Wednesday, September 26, 2007

Efter körsångenDet var så vackert vid de låga lamporna när jag kom hem från körsången i kväll, 8 grader och aningen fuktigt. Njutning.

Morgondagen ska jag tillbringa i Näringslivets hus på konferens för observatörer. Bli serverad mat, minsann! Ingen som avbryter en hela tiden med frågor, ingen man behöver bli arg på (tror jag).

Ingen som man kan se ljuset i ögonen på. Men maten serveras vid bordet, som sagt...

15 comments:

Panter said...

Gratis(?) serverad mat är aldrig fel. Vad är det du ska observera då?

Panter said...

Hoppsan! Fantastisk stämning i bilden, glömde det.

AMber said...

I dag har jag inte observerat något - i jobbet, vill säga. :-)Men om några veckor ska jag ut och observera en skola och sedan skriva rapport. Den lämnas till chefer och politiker i den kommun man observerat, och sedan är det upp till dem att åtgärda det som inte är tillfredsställande utifrån alla styrdokument. Ja, och glädja sig åt det som är bra. Observationsrapporterna är offentliga och läggs ut på nätet i den observerade kommunen, till hjälp för bl a föräldrar att välja skola (inte för att jag tror att så särskilt många föräldrar väljer skola utifrån det). I vissa kommuner tas det upp i rankingen av skolorna.

Skolobservatör, alltså. Har hållit på snart nio år.

Hade inte du gjort något liknande?

AMber said...

Men så glömsk jag är idag då - jo, gratis!! Och tack för bildberömmet!

Panter said...

Jo, det har jag. Intressant och lärorikt för egen del också.

Bloggblad said...

Spännande jobb! Förr i tiden fanns det länsskoleinspektörer - jag minns när det kom en sån till min klass när jag gick i folkskolan. Och vi tyckte det var SÅ konstigt. En vuxen som satt och tittade... det var långt innan det blev vanligt med diverse vuxna i klassrummet.

När du skrev om det fina ljuset efter körsången - (vilket också kan bero på att man blir så vänligt stämd inombords) - slog det mig att det blir liksom kortare njutningar så här års när det är kallt. En ljummen sommarkväll kan man stanna kvar och glo sig mätt utan att frysa sönder.

Evas blogg said...

Vilken härlig bild! Nej gratis mat tackar man inte nej till. Jag ska på kurs på måndag och vet att där serveras helt underbar lunch:-).

AMber said...

Bloggblad: Men, är inte du på bokmässan?!
Ja, det är mycket spännande att besöka andra skolor och klassrum! Roligt att påverka också.

Jo, jag känner mig så snäll när jag varit och sjungit. Njuter av det mesta i långsam takt. Känner dofter och...ja, finns.

Eva: Tack! Hoppas du får en bra kursdag - ibland är det ju litet tunt. God mat är inte fel en sådan dag. Håller tummarna för att det är riktigt smaskigt, men inte för tungt så du somnar efteråt.

anyminutenow said...

Ansa! Kul att titta in här och få smakprov på lite foton och målningar också. Tycker verkligen om "Vänner". Hoppas att livet leker, iallafall ibland. Jag mår finemang och drar till Berlin i november för att illustrera en barnbok. Spännande blir det.

Sitter barnvakt åt Johan som går på Igelboda nu och tänker att jag borde skymta dig ibland men icke. Kanske nästa onsdag :)

Eleonora said...

Kära Amber, jag har nu läst in mobilbilderna i datan. Vi gjorde i princip rätt, det skulle bara göras 6 ggr, sen´funkade det. Åter efter min utflykt till Halmstad, där jag minsann fick laga maten själv men herrn i huset fick sätta sig till dukat bord, vilket var honom väl unt´(?)Svåger 87 år, som blivit riktgt duktig i köket sedan han blev ensam och måste. Hoppas du haft det bra, får väl höra sen´.Kramis

Eleonora said...

Tack rara för fina tips hur jag ska gå vidare. Försöker komma ihåg och hoppas jag lyckas. Måndag morgon behöver du nog en tack-kram, kommer här!

Bloggblad said...

Jag var bara där under en dag. Hemma kl 21.

Nu kurerar jag mig från den efterhängsna hostan, så att jag är pigg och fräsch till nästa resa... på fredag.

Det Mörka Hotet said...

Fin bild och att få maten serverad är som sagt aldrig fel!


DMH/Samuel

Inkan said...

Så japanskt! Mycket vackert foto.

AMber said...

anyminutenow: Vad kul att du ska illustrera! du är ju duktig på att både skriva och måla, så det blir perfekt!

Vi ses nog rätt vad det är! Samuel minns att han haft dig som barnvakt iaf.

Bloggblad, Eleonora, DMH och Inkan: Det känns osm om jag varit borta ett år, bara för att jag inte skrivit på två veckor...