Sunday, September 02, 2007

Ulriksdal Flower Show


I år blev det en besvikelse - inte mycket flower, mest krimskrams. Kanske litet mer kvalitetskrimskrams, hantverk av olika slag, men det är väl mest blommorna och trädgårdarna man vill se. Ytterligt få idéträdgårdar var där, flera som skulle visat idéträdgårdar hade hoppat av, och balkongidéerna var verkligen inte mycket att hurra för. Sloppy!

Diverse kungligheters brudbuketter visades i orangeriet - kön var lång som tre godståg ihop (vi hade tänkt titta om något var intressant, men gav upp när vi såg godstågledet). Slottet ingick också i priset, men det kan man ju se när som helst... Blir det inte bättre än så här framöver, så slipper de mina entrépengar i alla fall.
Jag förstod aldrig vad det blå tältet skulle var till för - kanske var det reklam för blå tält.
Första bilden jag tog av tältet blev misslyckad, folk skulle prompt gå där, andra bilden blev bra och just när jag skulle sänka kameran sparkade en liten kille in en blå boll i bildrutan, så jag fick ta en tredje.

Den lille tänkande gnomen skulle jag inte vilja ha i min trädgård, men det är väl olika hur man ser på det. Stolen med en sits av bark var litet kul och växthusets mönster tilltalade mig, som gillar upprepning i bilder. Sköldpaddan i betongplattan är enkel och vacker och den skira gräskronan vajade i vinden. Den kan man ha i idébanken framöver.
För en gångs skull är nog alla bilderna klickbara - och då blir de j-ä-t-t-e-s-t-o-r-a.

9 comments:

Eleonora said...

Vilken otur, ...men ni hade ju i alla fall tur med vädret... (filmtitel?)
Vackra bilder och JÄTTESTORA - från mitt skrivbord till badrumsdörren! Är gärna elev på bildhantering!! Kram till er båda

qi said...

Jag gillar det svävande blå tältet!

AMber said...

Eleonora: Ja, om man nöjer sig med solsken, så... Det blåste rätt kallt stundvis, men visst var det trevligt. Dock är det onödigt att betala 150 kronor i inträde och förvänta sig något, bara för att få solsken. :-)

Jag visar dig gärna det jag kan om bildhantering! Kram!

Qi: Ja, du har rätt - det svävar! Kanske man kan ha det som festtält?!

Panter said...

150 kronor... ja, då vill man ju ha valuta för pengarna. Jag gillar sköldpaddan väldigt mycket.

AMber said...

Panter: Ja, visst är den vacker! Det fanns andra vackra cementplattebilder också, men ljuset var totalt fel, så det gick inte att få någon bra bild.

Evas blogg said...

Gräskronan gillade jag! Och sköldpaddan.

AMber said...

Eva: Gräskronan kan man säkert få till själv nästa sommar, att ha på verandan. Den vajar så behagligt i vinden.

anneli said...

Jag hade på känn att det skulle bli uselt, jag ställde ut själv för två år sedan med en balkong. Året därpå ställdes flowershowen in pga att arrangören gick i konkurs. De nya arrangörerna skickade en inbjudan på engelska till oss i mitten av juli. Vad tror de?

AMber said...

Anneli: Ja, det är väl klart att det inte går att hinna då! Trist om det fungerar så dåligt - då lär de nya arrangörerna också gå i konkurs...

Vad hade du på din balkong? Jag borde minnas den.